Print

Kokos og sitronkake

Prep Tid 10 minutes
Cook Time 45 minutes

Du trenger

  • 3 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 3,5-4 dl hvetemel
  • 1,5 ts vaniljeessens
  • 1,5 ts bakepulver
  • 100 gram smør
  • 2 dl kokosmasse
  • 1 stk sitron
  • 3 dl Vanilje kesam

Glasur

  • Melis
  • litt sitronsaft
  • vann

Pynt

  • Rist litt revet kokos i en panne avkjøl å strø over melisglasuren på kaka.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175 grader
  2. Smelt smøret og avkjøl
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis, ca 5 minutter
  4. Riv sitronskrall og press ut saften av sitronen
  5. I eggdosisen tilsetter du nå smeltet smør, sitronskall og saft og kesam og blander forsiktig inn.
  6. Bland det tørre, mel, vaniljesukker,bakepulver og kokos og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
  7. Smør en rund form på 24-26 cm med smør og strø over revet kokos, pass på å ha koks på kantene av formen også
  8. Hell i røren og stek kaken nederst i ovnen i 40-45 minutter, sjekk med en tynn pinne at den er ferdig, hvis pinnen kommer ut tørr er den klar.
  9. Avkjøl kaken , ha på melisglasur og pynt med ristet kokos eller sitron konfetti.