Print

Kuvert brytebrød

Du trenger

  • 500 g hvetemel
  • 25 g gjær
  • 50 g smeltet smør
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl melk
  • 1 egg + 1 egg til pensling
  • Valmuefrø sesamfrø

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle
  2. Smelt smør i en gryte og tilsett melken, varm til 37 grader ved bruk av fersk gjør og nærmere 40 om du bruker tørrgjær.
  3. Ha smør og melk i bakebollen
  4. tilsett egget
  5. miks i en kjøkkenmaskin eller for hand til du har en glatt og fin deig.
  6. La heve til dobbel størrelse
  7. Del deigen i 2 og rull hver del til en pølse, del pølsen i litt små men like store biter.
  8. Rull hver bit til pølser, rull en pølse som en snegle, dytt enden litt under kuvertbrødet og sett dem i en smurt panne/form
  9. La heve i 20-30 minutter
  10. Pensle med egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø om du ønsker.
  11. Stek på 220 grader i 8-10 minutter
  12. Serveres nybakte

Tips

Perfekt til supper, lapskaus og lasagne
kan fryses ned men da må det gjøres med engang de er blitt kalde. Tin dem i romtemperatur og stek i varmluftsovn 3-4 minutter så er de som nybakte.