Gå tilbake
Print

Kremete kylling gryte

Total Time 1 time 40 minutter
Servings 3

Du trenger

  • 6-7 ferske overlår fra kylling får du ikke tak i overlår kan du bruke kyllingklubber eller kylling lår. Bruker du små klubber må du kanskje beregne litt flere pr person
  • 3 ss smør
  • 3 fedd hvitløk
  • En liten vårløk
  • 1 ts hakket rød chillipepper
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4   ts tørket timian
  • 1/4 ts tørket oregano
  • 1/4 ts tørket basilikum
  • 1/4 ts røde pepperflak
  • 25 gram revet parmesan 1/4 cup - 2 ss
  • 20 gram soltørka tomater 1/3 cup - 2,5 ss
  • 1,2 dl krem fløte
  • 2,3 dl kyllingkraft fra kyllingbuljong
  • Små Armandine poteter

Pynt/topping

  • 1 ss fersk hakket basilikum
  • saften av en halv liten lime
  • litt revet parmesan ost

Slik gjør du

Forarbeid

  1. Sett stekeovnen på 220 grader
  2. Hakk opp hvitløk, chili, vårløk og soltørkede tomater
  3. Mål opp krydderet på en tallerken eller i en skål - ha salt og pepper for seg selv
  4. Rasp parmesan og mål klar fløte, kylling kraft og smør
  5. Gjør klar potetene i en gryte med vann og litt salt
  6. Legg overlårene på en tallerken med skinnsiden opp og strø over salt og pepper

Lage retten

  1. Sett på en stekepanne på nest sterkeste varme og ha 2 ss smør i pannen
  2. når smøret har  smeltet og begynner å kruse legger du oppi overlårene med skinnsiden ned
  3. Stek kyllingen 3 minutter på hver side, ta de ut av pannen, legg på en tallerken og sett til siden.
  4. Ta pannen til siden og tilsett resten av smøret, ha så oppi hvitløk og hakket chilipepper og la surre mens du rører i 1-2 minutter
  5. Ha så oppi alt krydderet, soltørka  tomater, parmesan, kyllingkraft og fløte - rør og la det småkoke i 3-5 minutter
  6. Ha oppi kyllingen med skinnsiden opp, strø over vårløk
  7. Sett hele stekepannen inn i ovnen, hvis du ikke har en stekepanne du kan sette i ovnen kan du helle sausen fra pannen over i en form og så legge kyllingen oppi.
  8. La steke i 25-30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
  9. Med engang du har satt pannen i ovnen setter du potetene til koking, de skal koke i 15 minutter, stikk med en kniv og ta de av så fort de er gjennomkokt, koker du for lenge sprekker og smuldrer potene opp.
  10. Ha smør eller olje i en panne på full varme, ha oppi de hele kokte potetene, krydre med salt, pepper og paprika pulver, stek mens du vender potetene, 2-3 minutter eller til de har fått en fin brunfarge på utsiden.
  11. Nå bør kylling gryta og potetene være ferdig omtrent samtidig
  12. Ta ut kylling gryta, strø over litt revet parmesanost, fersk hakket basilikum og litt av lime saften
  13. Server gjerne med smørdampede aspargestopper eller soppstuing

Potetene

  1. Kok potetene og stek dem så litt i en varm panne med litt smør eller olje, ha over salt og pepper.