Gå tilbake
Print

Eplekake smuldredeig med havregryn

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter

Du trenger

  • 4 epler
  • 2 ss sukker
  • 1 ts Kanel
  • 200 g smør
  • 100 g mel
  • 100 lettkokte havregryn
  • 50 g sukker
  • Rosiner og Nøtter valgfritt

Slik gjør du

  1. Kutt opp eplene i fine båter og bland dem med sukker og kanel
  2. ha eplebåtene i en ildfast form
  3. bland sukker,mel gryn og smør, bruk hendene til å smuldre smøret i melet, la det være litt klumpete.
  4. strø smuldre deigen over eplebåtene
  5. stek i 15-20 min på 200 C

Tips

Server med vaniljeis og eller vaniljesaus,  super enkelt og godt :)
Smuldredeig med havregryn kan også brukes over bær som blåbær, jordbær ,bjørnebær og bringebær :)