Print

Eplekake

Prep Tid 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes

Ingredienser

  • 250 gram smør romtemperert
  • 250 gram sukker
  • 4 egg romtempererte
  • 250 gram hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 epler
  • 50 gram mandler

Sukkerstrø

  • 2 ss sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 190-200 grader
  2. Bland kaldt vann og sitronsaft i en bolle
  3. Del eplene i to halvdeler, ta ut skrotten og kutt eplene i skiver, legg dem i sitronvannet mens du klargjør deigen
  4. Miks smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin ca 5 minutter
  5. tilsett ett og ett egg, miks godt mellom hvert egg (1 min mellom hvert egg ca )
  6. Sikt mel,bakepulver og vaniljesukker i en bolle
  7. tilsett melblanding i smørblanding og bland til melet er helt blandet inn
  8. Ha røren i en liten rund eller firkantet form, 20*20 cm sånn ca
  9. Legg epleskivene tett i tett oppå kaken i ønsket mønster
  10. Strø over sukker og kanel blandingen, du trenger ikke bruke alt om du ikke vil
  11. Grovhakk mandlene og strø dem over
  12. Stekes midt i ovnen i 40-50 minutter
  13. Stikk med en pinne i midten for å se om den er ferdig stekt

Tips

Serveres lunken, gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis :)
Synes du kaken begynner å bli for mørk på toppen kan du legge over litt folie de siste minuttene