-
Ha alt det tørre i en bakebolle
-
bland melk og fløte og varm opp til 37-40 grader (ca 1 min i mikroen)
-
Tilsett egget i det tørre og bland kjapt
-
tilsett væsken og bland godt
-
Ha deigen på bordet med litt mel og elt den godt i 3-4 minutter, er den veldig klissete kan du tilsette litt mel mens du elter
-
Tilsett litt og litt mykt smør i deigen og elt det godt inn før du tilsetter neste ladning med smør, gjenta til alt smøret er eltet godt inn i deigen. Du skal nå ha en glatt fin deig som ikke henger fast i fingrene eller bordet
-
Sett deigen på heving et lunt sted i 45-60 minutter
-
Forvarm ovnen til 200-220 grader
-
Del deigen i 16 like store biter, men pass på å spare litt deig som skal bli hode, nebb og øyne
-
Ta en bit deig og kjevle den til en avlang firkant
-
dryss sjokolade i en stripe litt mot kanten av firkanten, rull sammen til en pølse
-
Rull så hele pølsen så den blir enda litt lenger og form den til en kylling, se bilde under
-
Bruk en kniv til å kutte striper på halestjerten
-
Rull små hoder og sett på kyllingen, samt små nebb og øyne.
-
Pensle med pisket egg
-
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter