-
Ha melk i en gryte og sett på laveste varme - ha oppi termometer
-
Når melken er 13 grader tilsetter du sitronsyren og rører godt.
-
Varm opp til 33 grader, rør jevnlig
-
Når melken er 33 grader tilsetter du rennet tablett blandet ut i vann. Viktig at den er rørt godt inn i vannet. Sett gryten til siden.
-
Rør godt i 1 minutt, la det så stå i 5-10 minutter, temperaturen skal ligge på rundt 33 grader. Du vil nå se at melken skiller seg i gryten.
-
Bruk en kniv og kutt inn i massen på kryss og tvers
-
Varm opp til 40 grader.
-
Ta gryten av platen og bruk en hullsleiv til å ta massen over i spagetti silen som du har kledd med en gass klut.
-
Når all massen er tatt over løfter du kantene på kluten så du får en pose med ostemasse.
-
klem på posen over vasken så du får ut mest mulig av væsken.
-
Ha massen over i en bolle og sett i mikroen i 1 minutt. ( jeg har mikroen på full styrke ,800 w)
-
Kna og dra litt i massen. Nå kan du tilsette saltet i den, kna det godt inn.
-
Ha massen 30 sekunder i mikroen, ta ut og kna og dra i den et minutt.
-
Ha den 30 sekunder til i mikroen.
-
ostemassen skal nå være elastisk og blank
-
Form til 3 runde baller, legg de litt i kaldt vann så de får kjølt seg ned.
-
Pakk ballene i gladpack og oppbevar på benken 1 dag for best smak, men den kan brukes med engang også om du ikke vil vente.
-
Kan oppbevares i kjøleskap ca 1 uke.
-
Osten kan også fryses ned, og da blir den lettere og rive hvis du vil lage revet Moz<arella ost.
-
Tusen Takk til Arne for oppskrift og fremgangsmåte :)