Gå tilbake
Print

Red curry kylling

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 40 minutter
Total Time 50 minutter
Servings 3
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 600 gram kylling filet
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 to ppede ts red curry paste
  • 1 ss tomatpure
  • 1/2 ss revet fersk, ingefær
  • 1 ts revet limeskall
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ss spisscummen
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss Fish sauce
  • 2 ss creme fraiche eller kokoskrem/melk
  • 1 dl Tine kremfløte
  • 7 dl vann

Slik gjør du

  1. I en dyp panne har du i litt olje og tilsetter curry paste og tomatpure, bland godt og la surre mens du rører i et par minutter
  2. Kutt kyllingen i biter og ha dem i en panne med olje på middels varme. Brunes lett, ha over på en tallerken og sett til side
  3. Tilsett hakket hvitløk og chili, deretter alle krydder, ingefær, lime og Fish sauce. Bland godt og la det hele surre et par minutter.
  4. Ha over vann og rør godt, tilsett så creme fraiche / kokos og bland godt. Hvis det skiller seg litt så gjør ikke det noe, det vil se bedre ut når det har kokt en stund.
  5. La sausen koke i 15-20 minutter, rør av og til.
  6. Ha så i kyllingen og kok i 10 minutter til eller til kyllingbitene er gjennomkokt.
  7. Serveres med Ris og gjerne noe godt nanbrød.
  8. Kjempgodt :)