Gå tilbake
Print

Red Velvet kake

Prep Tid 20 minutter
Cook Time 40 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

Kakebunn

  • To 25 cm runde former
  • 500 g hvetemel
  • 500 gram sukker
  • 250 gram smør romtemperert
  • 30 gram kakao
  • 4 egg
  • 4,5 -5 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts blank eddik
  • 2 ts natron
  • 2 ss red velvet emulsjon kan erstattes med 2 ts vanilje essens og 2 ss rød farge (emulsjon kjøpes på hobby butikker, traktøren eller nettbutikker som selger bakesaker)

Ostekremfyll

  • 400 gram Philadelphia Ost
  • 1 ts vanilje essens
  • 3 dl kremfløte pisket
  • 300 gram melis +/-

Slik gjør du

Kakebunn

  1. Forvarm ovnen  til 175 grader
  2. Bland mel, kakao og salt i en bolle
  3. Bland melk og red velvet emulsjon, rør godt
  4. Ha mykt smør og sukker i en bolle og miks godt i 2-4 minutter
  5. Ha i eggene , ett og ett, miks godt mellom hvert egg. (1-2 min)
  6. Tilsett så melblanding og melkeblanding ltit og litt vekselsvis, begynn og avslutt med det tørre.
  7. I et glass blander du natron og eddik, rør kjapt med en liten skje, det skal begynne å boble, bland det raskt inn i deigen med en slikkepott.
  8. Fordel deigen i to runde 24-25 cm former, ha bakepapir i bunnen og smør kantene
  9. stekes i 30-40 minutter midt i ovnen. Stikk med en pinne i kaken, hvis pinnen kommer ut ren så er kaken ferdig.
  10. La koken stå i formen i 15 minutter før du tar den ut og setter på en rist til avkjøling.
  11. Del hver kakebunn i to når de er blitt helt kalde.

Ostekremfyll

  1. Ha ost i en bakebolle og miks godt på høy hastighet i 1 minutt
  2. Tilsett halvparten av melisen, miks godt 2-3 minutter.
  3. Tilsett vanilje essens, bland godt.
  4. Tilsett så litt og litt pisket kremfløte.
  5. Tilsett litt og litt melis til du får ønsket konsistens.

Sette sammen kaken

  1. Del hver kakebunn i to deler.
  2. smør fyll på den ene bunnen, sett på neste bunn og gjenta. Ha ostekrem på utsiden av kaken.
  3. Pynt med noe på toppen om du ønsker, eller du kan kle den i marsipan og eller fondant.
  4. Klar til servering.
  5. Oppbevares kjølig.