Gå tilbake
Print

Fylt olivenbrød

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter
Prep Tid 2 timer 10 minutter
Cook Time 40 minutter
Total Time 3 timer 30 minutter
Author Spiselise.no

Til 1 brød trenger du

  • 370 gram hvetemel
  • 1/2 pose tørr gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 4 ss Extra virgin olivenolje
  • 2,25 dl lunkent vann

Fyll

  • Her kan du selv velge jeg brukte hvitløk, tørket tomat og chorizo pølse og 1 ts olivenolje. ( angrer på at jeg ikke puttet ost inni )

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre i en bolle
  2. Lag en fordypning i melet og tilsett 2,5 ss olivenolje og lunkent vann, bland i sammen til du får en fast deig.
  3. Ha deigen over på et melete bord og elt deigen i 5 minutter til den blir jevn og glatt.
  4. Form deigen til en kule, ha resten av olivenoljen over i bollen, ha deigen oppi og snurr den rundt til hele er dekket av olje.
  5. Sett deigen til heving under en plastikkpose. La heve til dobbel størrelse (45-60 min)
  6. Når deigen er ferdig hevet har du den ut på bordet og elter den i 2 minutter.
  7. Kjevle deigen ut til et rektangel på 20*30 cm.
  8. Strø på ønsket fyll over hele deigen
  9. Rull deigen fra langsiden til en pølse, bruk litt vann i skjøtekanten. Husk å rulle tett, her rullet jeg litt for løst og får dermed en luftlomme inni brødet som ikke skulle vært der.
  10. Ha pølsen over på et brett med bakepapir, form til en runding og knip igjen endene.
  11. La heve i 30 minutter
  12. Smør med litt olivenolje
  13. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter
  14. Avkjøles på rist