-
Bland alt det tørre i en bolle
-
Lag en fordypning i melet og tilsett 2,5 ss olivenolje og lunkent vann, bland i sammen til du får en fast deig.
-
Ha deigen over på et melete bord og elt deigen i 5 minutter til den blir jevn og glatt.
-
Form deigen til en kule, ha resten av olivenoljen over i bollen, ha deigen oppi og snurr den rundt til hele er dekket av olje.
-
Sett deigen til heving under en plastikkpose. La heve til dobbel størrelse (45-60 min)
-
Når deigen er ferdig hevet har du den ut på bordet og elter den i 2 minutter.
-
Kjevle deigen ut til et rektangel på 20*30 cm.
-
Strø på ønsket fyll over hele deigen
-
Rull deigen fra langsiden til en pølse, bruk litt vann i skjøtekanten. Husk å rulle tett, her rullet jeg litt for løst og får dermed en luftlomme inni brødet som ikke skulle vært der.
-
Ha pølsen over på et brett med bakepapir, form til en runding og knip igjen endene.
-
La heve i 30 minutter
-
Smør med litt olivenolje
-
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter
-
Avkjøles på rist