Print

Horn med ost og skinke

Stek på 225 grader på midterste rille i 12- 15 minutter, la avkjøle 10 minutter før du serverer.
Prep Tid 1 hour 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 24
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 1 Kg hvetemel
  • 50 gram gjær / 1 pakke tørrgjær
  • 200 gram smør
  • 2 ts salt
  • 3 ts sukker
  • 6 dl H melk
  • 3-400 gram revet eller skivet gulost.
  • 1 1/2 boks Bog skinke.

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle
  2. Smelt smøret og tilsett melken, la det varme til 39-40 grader
  3. Ha det våte over det tørre og miks i sammen 1-2 minutter i kjøkkenmaskinen. Eller bland godt med hendene om du ikke bruker kjøkkenmaskin
  4. Ha deigen på bordet og kna den godt til den er jevn og fin.
  5. Ha i en bolle med plast og kjøkkenhåndkle over og la heve i 45 minutter
  6. Mens du venter kan du gjøre klar skinken og osten :)
  7. Ha så deigen på bordet med litt mel under og del deigen i 3 like store deler
  8. Kjevle hver del i en stor runding og kutt den som en pizza slik at du får 8 trekanter.
  9. Legg på ost og skinke og rull til et horn. Start rullingen i den brede enden, spissen skal ligge under hornet på platen. De trenger ikke se perfekte ut for å smake godt :)
  10. La dem etterheve i 20 minutter
  11. pensle med egg
  12. pynt med Valmuefrø eller sesamfrø hvis du vil.
  13. Stek på 225 grader på midterste rille i 12- 15 minutter, la avkjøle 10 minutter før du serverer.

Tips

Tips:
Kjempegodt med Iskald melk på siden og litt ketchup å dyppe i for de som liker det :)