Go Back
Print

Stekt makrell med rømme og agurksalat

Prep Tid 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Author Spiselise.no

Du trenger

  • Makrell filet med skinn og uten bein. Fiks selv eller kjøp hos fiskehandleren. Noen butikker har også frossen makrell i frysedisken. Beregn 2-3 fileter pr person
  • Poteter
  • Smør smeltet
  • Rømme
  • 1 agurk
  • 1 ss hvitvins eddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 2-3 ss hvetemel
  • 1 ts salt og 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett potetene til kok
  2. Kutt agurken i skiver og legg dem i en bolle.
  3. I et glass blander du sukker, eddik og olivenolje, og rør godt. Ha blandingen over agurkene. Bland godt å sett kjølig frem til servering.
  4. På en tallerken blander du mel, salt og pepper.
  5. Når potetene er ferdige kan du begynne å steke fisken.
  6. Ha filetene på tallerken med melblanding og sørg for at fisken er helt dekket på begge sider.
  7. Ha fileten over i en varm panne med smør, stek skinnsiden først. Ca 2 min på hver side.
  8. Server med kokte poteter, smeltet smør, rømme og agurksalat.