Gå tilbake
Print

Ricecrisp snack

Prep Tid 15 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 140 gram marshmallows
  • 75 gram rice crisps
  • 1,5 ss smør
  • Vanilje essens om du ønsker 1/2ts
  • Valgfri kakepynt/ strøssel
  • Sjokolade til pynt

Slik gjør du

  1. Ha marshmallow og smør i en bolle, smelt marshmallow og smør i mikrobølgeovnen eller over vannbad. Rør det godt i sammen.
  2. Tilsett ricecrisp og bland godt med en slikkepott eller tresleiv som du har smurt inn med smør.
  3. Smør en panne eller dyp form og trykk ned rice crispen, bruk hender smurt inn med smør eller et bakepapir til å trykke det sammen. Ca 1 -2 cm tykkelse.
  4. Sett i kjøleskapet 30 minutter til de er kalde.
  5. Bruk en form eller kniv smurt med smør til å kutte ut figurer og former.

Tips

Tips:
Hvis du legger noe flatt over formen før du presser så gjør det ikke så vondt i hånda.
Hvis du vil ha dem på pinne dypper du pinnen i litt smeltet sjokolade før du stikker den inn i kaken.
Sett kjølig 10 minutter før du pynter de med smeltet sjokolade og kakepynt. Sett kjølig. Sjokoladen hadde jeg i en sprøytepose for å lettere få det på kaken. Så smurte jeg det ut med en liten kniv før jeg tok på kakestrøssel.
Du kan også spise de som de er uten pynt og sjokolade.
Best samme dagen, oppbevares maks to dager i lufttett boks i romtemperatur. Noe lenger i kjøleskap.
Du kan også fryse dem i opptil 6 uker. Frys med mellomleggspapir.