Print
Red velvet sveler
Prep Tid 30 minutter
Cook Time 15 minutter
Total Time 45 minutter
Du trenger
-
1/2
porsjon Sveler
se link til oppskrift nederst (halver oppskriften)
-
1
god ss red velvet emulsjon
kjøpes på hobby butikk eller traktøren Eventuelt kan du bruke rød mat farge. Blandes inn i kulturmelken.
-
Stek 3 sveler om gangen
de skal være 3 forskjellige størrelser, når du bygger den skal det bli som en pyramide, stor, mindre, minst.
Jordbærsaus
-
300
gram
jordbær
ferske eller frosne
-
0,5-1
dl
vann
-
80
gram
sukker
-
litt sitronsaft
Ostekrem
-
200
gram
Philadelphia ost
romptemperert
-
100
gram
smør
romtemperert
-
1-2
dl
kremfløte
-
1
ts
vanilje essens
-
500
gram
melis
Jordbærsaus
-
Kok opp sukker og vann
-
Tilsett bærene, kok opp og sett til side.
-
La trekke i 10 minutter
-
bruk en stavmikser å mos til du får en glatt fin saus.
-
Ha i en bolle og sett til avkjøling.
Ostekrem
-
Miks smør og ost godt i sammen i en kjøkkenmaskin, 2-3 minutter
-
Tilsett halvparten av melisen og miks godt i 3-5 minutter til det blir fluffy
-
tilsett fløte og vanilje essens og miks godt 1-2 minutter
-
tilsett resten av meliset litt og litt til du får ønsket konsistens, bruk mer eller mindre etter behov
-
Pisk godt 2- 3 minutter til du får en fin kremete konsistens.
Sette sammen
-
Begynn med den største svelen i bunn
-
legg et lag med jordbær, kutt sånn at du får to flate sider på jordbæret, la tuppen stikke over kanten.
-
legg et lag med krem oppå jordbærene, legg på neste svele og gjenta.
-
På toppen har du over jordbærsaus, pynt med jordbær, blåbær eventuelt ha over litt mapel sirup også