Gå tilbake
Print

Langos

Prep Tid 3 timer 20 minutter
Cook Time 4 minutter
Total Time 3 timer 40 minutter
Servings 10
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 3 store poteter
  • 7 ts tørr gjær
  • 3 ts sukker
  • 3 ts salt
  • 3 ss bakeolje
  • ca 500 gram hvetemel
  • Solsikkeolje til steking
  • Rømme og revet ost til topping

Slik gjør du

  1. Kok poteten, når de er ferdig kokt skreller du dem, har i en bolle og moser dem med en moser eller gaffel.( de skal være varme)
  2. Ha tørrgjæren og sukker over de moste potene, bland godt.
  3. Ha i mel, salt og olje og rør deigen i sammen.
  4. Ha deigen over på bordet med litt mel og elt deigen i 5-7 minutter. Tilsett litt mel når du knar til du får en glatt, elastisk og fin konsistens.
  5. Ha litt olje i bunnen av en bolle, ha oppi deigen med et håndkle over og la heve til dobbel størrelse. (ca 1,5-2 timer)
  6. Riv av en klump på størrelse med en bolle og klem den ut med fingrene med litt mel under til den er ca 1/2 cm i tykkelse i kantene og litt tynnere i midten. Form den som en runding eller oval. Du kan lage de små eller store.
  7. Ha olje i en panne eller gryte, minst 5 cm dypt, varm oljen til 180-190 grader.
  8. Legg deigen forsiktig oppi den varme oljen, la steke til den er gyldenbrun og fin under, ca 2 minutter, snu og stek på andre siden.
  9. La oljen få renne av litt over pannen før du legger langosen over på en rist kledd med kjøkkenpapir. La den renne av seg et par minutter
  10. Smør rømme over den ene siden og ha over revet ost, klar til servering.
  11. Spises med fingrene, riv av deilige biter og nyt :)

Tips

Tips:
Kan spises med melis på også for en søt variant.