Gå tilbake
Print

Andelår med varm rissalat

Servings 2
Author Spiselise.no

Ingredienser

Andelår

  • 2 stk andelår
  • 1 liten løk
  • 1/2 chili pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl fløte
  • 2 dl kraft av buljongkylling

Varm ris salat

  • 3-4 dl kokt jasmin ris
  • ca 8-10 små Champignon/ sopp
  • 1-1,5 liter fersk spinat
  • 2 kopper valgfri salat
  • 1 chili pepper
  • 1/2-1 kopp saus fra andelårene
  • salt og pepper

Slik gjør du

Andelår

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader
  2. Ha litt salt og pepper på andelåret, stek det med skinnsiden ned på middelshøyvarme i 5-7 minutter til skinnet blir crispy
  3. Snu andelåret
  4. Kutt løk i store biter og chili i ringer, tilsett i pannen sammen med hele hvitløksbåter.
  5. Tilsett kraft og fløte ( væsken skal rekke ca halveis opp på låret, ikke over skinnet)
  6. Sett pannen i ovnen å la steke i ca en time, kjøttet skal løsne fra benet om du stikker en kniv forsiktig inn.
  7. Når de er ferdig tar du det ut av ovnen, legg lårene over på en tallerken og ha sausen over i en kopp.

Varm rissalat

  1. Kok først opp risen slik at den er klar til lårene er ferdig
  2. Herfra tar salaten ca 5 minutter å lage så mens lårene venter på tallerkenen lager du denne.
  3. Ha sopp i en varm panne og stek til de begynner å bli brune.
  4. Tilsett så salat, chilipepper og ris, bland godt
  5. Ha oppi spinaten og sausen,bland godt og rør jevnlig til spinaten "krymper" sammen.
  6. Klar til servering.
  7. Denne ris salaten er nydelig til alle typer kjøtt og fjærkre.