Gå tilbake
Print

Minestronesuppe

Prep Tid 15 minutter
Cook Time 5 timer
Total Time 5 timer 20 minutter
Servings 4
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 500 gram kjøtt fra høyrygg kok kraft på beinet
  • 4 dl hakkede tomater uten skinn og frø (ca 6-7 tomater)
  • 2 gulerøtter
  • 1 liten stang stangselleri
  • 1 liten knutekål
  • 1/2 squash
  • 2 neper
  • 2 store poteter
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts Worcester saus
  • 4 dl valgfri pasta penne, makaroni, hjul, skruer eller spagetti
  • 2-2,5 liter væske - kraft fra kjøttbein + vann
  • 2 buljongterninger - kjøtt
  • 1 ts tørket persille
  • 1 ts tørket timian
  • 1-2 ts salt
  • 1 ts sort pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet fra benet og kutt i små biter. Beinet kan du koke i vann 1-2 timer og bruke kraften fra denne over i suppen.( sil kraften gjennom en fin sil for å få vekk kjøttbiter o.l)
  2. Ha kjøttbitene i en gryte med vann, vannet skal dekke over kjøttet. La trekke/småkoke på svak varme i 2,5-3 timer eller til kjøttet er mørt.
  3. Lang pause før du trenger å gjøre resten, selve suppen tar ca en halvtime + :)
  4. Skjær et lite kryss på toppen av tomaten, ha dem i en bolle og hell over kokende vann. Etter 1-2 minutter vil skrallet begynne å løsne, ta dem ut av vannet og dra skrallet lett av.
  5. Del tomatene i to og ta ut frøene. Resten av tomaten kutter du opp i biter.
  6. Finhakk løk og hvitløk
  7. Kutt en gulrot i små terninger, den andre rasper du på grovsiden på raspejernet.
  8. skrell og rasp nepe og knutekål på grovsiden på raspejernet
  9. Rasp også squashen på grovsiden på raspejernet.
  10. Kutt stangselleri i tynne skiver
  11. skrell og kutt potetene i små terninger
  12. Når alt er klart har du litt smør i en stor gryte
  13. Surr løk og hvitløk i smøret et par minutter
  14. Ha i poteter og gulerot i terninger + stangselleri, tomat og kokt kjøtt.
  15. Ha over kraft og vann
  16. Tilsett krydder og halvparten av saltet + buljongterninger
  17. Kok opp og la småkoke i ti minutter.
  18. Ha i resten av grønnsakene + worcestersaus
  19. La koke i 5 minutter
  20. Tilsett pastaen og la småkoke i 15 minutter.
  21. Hvis du synes suppen blir for tykk kan du tilsette mer væske
  22. Smak til med salt og pepper.
  23. Server gjerne med noe godt brød til, men suppen er såpass mektig at man klarer seg fint uten brødet :)