-
Skjær kjøttet fra benet og kutt i små biter. Beinet kan du koke i vann 1-2 timer og bruke kraften fra denne over i suppen.( sil kraften gjennom en fin sil for å få vekk kjøttbiter o.l)
-
Ha kjøttbitene i en gryte med vann, vannet skal dekke over kjøttet. La trekke/småkoke på svak varme i 2,5-3 timer eller til kjøttet er mørt.
-
Lang pause før du trenger å gjøre resten, selve suppen tar ca en halvtime + :)
-
Skjær et lite kryss på toppen av tomaten, ha dem i en bolle og hell over kokende vann. Etter 1-2 minutter vil skrallet begynne å løsne, ta dem ut av vannet og dra skrallet lett av.
-
Del tomatene i to og ta ut frøene. Resten av tomaten kutter du opp i biter.
-
Finhakk løk og hvitløk
-
Kutt en gulrot i små terninger, den andre rasper du på grovsiden på raspejernet.
-
skrell og rasp nepe og knutekål på grovsiden på raspejernet
-
Rasp også squashen på grovsiden på raspejernet.
-
Kutt stangselleri i tynne skiver
-
skrell og kutt potetene i små terninger
-
Når alt er klart har du litt smør i en stor gryte
-
Surr løk og hvitløk i smøret et par minutter
-
Ha i poteter og gulerot i terninger + stangselleri, tomat og kokt kjøtt.
-
Ha over kraft og vann
-
Tilsett krydder og halvparten av saltet + buljongterninger
-
Kok opp og la småkoke i ti minutter.
-
Ha i resten av grønnsakene + worcestersaus
-
La koke i 5 minutter
-
Tilsett pastaen og la småkoke i 15 minutter.
-
Hvis du synes suppen blir for tykk kan du tilsette mer væske
-
Smak til med salt og pepper.
-
Server gjerne med noe godt brød til, men suppen er såpass mektig at man klarer seg fint uten brødet :)