Gå tilbake
Print

Banan og sjokolade twist

Author Spiselise.no

Ingredienser

Deig

  • 500 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/4 ts malt kardemomme
  • litt over en halv pose tørrgjær
  • 3-3,5 dl melk
  • 50 g smeltet smør

Fyll

  • 4 Bananer
  • 1 stor melkesjokolade
  • Sjokoladerosiner
  • Mandel skiver
  • Litt melis og pisket krem
  • Egg til pensling

Steketid

  • Stekes på 200 grader i 20-25 minutter midt i ovnen.

Slik gjør du

  1. Ha mel, sukker, gjær og krydder i en bolle
  2. smelt smøret i en liten gryte og tilsett melken
  3. Når det er litt over fingervarmt/lunkent (ca 40 grader) tilsetter du det i det tørre, hold tilbake 0,5 dl, hvis du ser at deigen er for tørr tilsetter du resten.
  4. La  den elte i kjøkkenmaskinen i 5 -7 minutter/ Elting for hånd, 7-10 minutter.
  5. Ha et kjøkkenhåndkle over bollen og sett til heving i 45 minutter på et lunt sted.
  6. Ha deigen på et bord og kjevle den ut til en runding som dekker bakeplaten.
  7. Kutt et kryss i midten slik du kutter en pizza i 8 deler.
  8. Legg sjokoladerosiner i midten av deigen hele veien rundt
  9. del bananene i to på langs og legg dem oppå sjokoladerosinene og med midtpunktet av bananen pekende mot spissen av trekanten
  10. Legg 3 plater melkesjokolade på midten av hver  banan
  11. Ta tak i midten av deigen langs kanten , midten målt mot tuppen av trekanten.  Fold den over banana og bøy trekanten bakover og strekk godt over deigen og legg spissen under.
  12. Gjenta på resterende 7 trekanter.
  13. La etterheve 20-30 minutter under et forkle. ( jeg gjorde ikke det her i min sultne overivrige oppstandelse så derfor ble kransen litt slankere enn normalt men smakte himmelsk!)
  14. Pensle med egg og ha på skivede mandler på toppen av hver trekant før du setter den i ovnen
  15. Ha gjerne på litt melis glasur før servering.
  16. Fyll en bolle med pisket krem og sett i midten før servering.
  17. Himla godt !!