Gå tilbake
Print

Sjokolade Scones

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • ca 6 dl hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 0,8 dl sukker
  • 2,5 ts bakepulver
  • 100 gram smør
  • 1,5 ts vaniljeessens
  • 2 eggeplommer
  • 1,8 -2 dl melk lett, hel eller fløte kan brukes
  • 200 gram mørk kokesjokolade eller sjokoladechips

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. Mål opp å gjør klar alle ingrediensene, hakk sjokoladen i grove biter
  3. Bland alt det tørre i en bolle, mel, sukker, salt og bakepulver
  4. Del smøret i biter og smuldre det inn i melet med hendene til det er helt smuldret opp i melet.
  5. Tilsett så sjokoladen og bland inn i melet
  6. Ha vaniljeessens oppi eggeplommene og rør i sammen.
  7. Ha melk og egg oppi melet og bland forsiktig inn til du får en litt klissete deig. Viktig å ikke jobbe for mye med deigen.
  8. Ha litt mel på et bakepapir eller bordet og velv deigen oppå melet.
  9. Klapp deigen forsiktig i sammen , ha litt mel på toppen og trykk forsiktig til du får en runding på ca 2 cm i høyden
  10. Del den opp som en pizza så du får 8 biter, eventuelt kan du lage to mindre rundinger så du får 16 små stykker.
  11. Pensle dem med litt melk før du steker dem midt i ovnen, 200 grader i ca 20 minutter, til de får en fin brunfarge.
  12. Smaker like gode kalde som varme.

Tips

Jeg oppbevarer dem i Ikea sine klips poser når de er blitt kalde og da holder de seg fint.
Kjempegodt :)