Ostekylling i form

En enkel, rask og nydelig kyllingrett hvor alt er i en panne. Her kan du også variere grønnsaker etter hva du foretrekker og den kan spises både med pasta, ris og potet så virkelig en allsidig rett. Ikke tar den lang tid å lage heller, 10 minutt forberedelse og deretter lager den seg selv i ovnen de neste 20 minuttene, bedre kan det nesten ikke bli 😀 

Ostekylling i form
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Du trenger
  1. 1 hel grillet kylling
  2. 700 gram blomkålblanding (frossen pose med blomkål,gulrot og ert)
  3. ca 4 sjampinjonger (ikke sånn giga store noen)
  4. 250 gram revet ost
  5. 1 dl fløte (helst tine kremfløte den gir best smak)
  6. 1 dl rømme
  7. 1 dl vann fra kokte grønnsaker
  8. 2 ts paprika pulver
  9. salt og pepper
Slik gjør du
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. Ta eventuelt av skinnet fra kyllingen, ta av alt kjøttet og kutt i små biter, sett til siden.
  3. I en bolle blander du fløte, rømme, krydder og ca 200 gram ost, resten skal brukes på toppen.
  4. Kok opp grønnsakene som anvist på pakken og ha litt salt i vannet. Før du heller av vannet fra grønnsakene så ta av 1 dl vann som du blander i bollen med rømme, fløte etc.
  5. Kutt soppen i skiver
  6. Legg lagvis i en ildfast form, jeg legger først grønnsaker, sopp,kylling og osteblanding, to lag av hver, og har resten av den revne osten på toppen.
  7. Stek på midterste rille i ca 20 minutter til sausen bobler og osten er gyllenbrun
  8. Kan serveres med ris, pasta eller potetmos
Notes
  1. Du kan selvfølgelig bruke de grønnsaken du liker best, jeg har her brukt blomkål og brokkoli blanding da de var tom for den jeg skulle ha. Jeg synes den blandingen jeg brukte her ble litt kjedelig fargemessig, får du med gulerøttene så ser den straks mer fargeglad ut.
  2. Du kan også bruke ferske grønnsaker, da koker du de møre før du legger dem i form.
  3. Smaker helt nydelig 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.