Kokos og Sitron kake

Enkel, frisk og god formkake med deilig sitron og kokos smak. Perfekt å servere når man har kaffe gjester på besøk.

Kokos og sitronkake
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
45 min
Prep Time
10 min
Cook Time
45 min
Du trenger
  1. 3 egg
  2. 2,5 dl sukker
  3. 3,5-4 dl hvetemel
  4. 1,5 ts vaniljeessens
  5. 1,5 ts bakepulver
  6. 100 gram smør
  7. 2 dl kokosmasse
  8. 1 stk sitron
  9. 3 dl Vanilje kesam
Glasur
  1. Melis
  2. litt sitronsaft
  3. vann
Pynt
  1. Rist litt revet kokos i en panne, avkjøl å strø over melisglasuren på kaka.
Slik gjør du
  1. Forvarm stekeovnen til 175 grader
  2. Smelt smøret og avkjøl
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis, ca 5 minutter
  4. Riv sitronskrall og press ut saften av sitronen
  5. I eggdosisen tilsetter du nå smeltet smør, sitronskall og saft og kesam og blander forsiktig inn.
  6. Bland det tørre, mel, vaniljesukker,bakepulver og kokos og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
  7. Smør en rund form på 24-26 cm med smør og strø over revet kokos, pass på å ha koks på kantene av formen også
  8. Hell i røren og stek kaken nederst i ovnen i 40-45 minutter, sjekk med en tynn pinne at den er ferdig, hvis pinnen kommer ut tørr er den klar.
  9. Avkjøl kaken , ha på melisglasur og pynt med ristet kokos eller sitron konfetti.
Spiselise http://www.spiselise.no/

1 Comment

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.