Er du Matsmart? Visste du at man kan handle mat fra Sverige med opptil 90 % rabatt uten tollavgift?!!

Har du hørt om Matsmart? Det hadde ikke jeg før jeg ble spurt om å blogge om det. Det tok ikke lange tiden å takke ja da jeg så hva konseptet deres var. Jeg har lenge hatt problemer med å forstå hvorfor produsenter kaster mat som er helt i orden bare fordi det er en liten bulk i eska eller andre teite skjønnhetsfeil. Det virker så meningsløst, bortkastet og helt unødvendig for maten smaker jo like godt den. Så er jeg vel også over gjennomsnittet kjent for å like rabatter og i studenttiden ble jeg kalt for 10 kr’s Lise for jeg var alltid så ivrig på Rema sitt 10 Kr’s marked. Hvorfor betale mer enn man må lissom, og det er jo alltid hyggelig med et godt kjøp! (jeg er stadig innom både Kiwi og Rema1000 for å sjekke ut 50% disken deres og har gjort mange gode ferskvare kjøp der, et lite tips,  spesielt på Mandager og Fredager kan man få noen gode kjøp der på kjøttdeiger og slikt, og det man ikke bruker kan man legge i fryseren. Penger spart er alltid smart, spesielt på mat som man må ha hver dag. ) 

Hvis du bruker koden «Spiselise» ved bestilling her på –> Matsmart får du 50 kr rabatt ved kjøp over 350 kr! Koden er gyldig i 1 uke fra og med 30 April 2018 !! (annonselenke)

Noddy godkjenner leveransen 🙂

Matsmart ble startet av en matbutikk-eier som ble lei av å måtte kaste massevis med mat uke etter uke. I stedet for å kaste maten begynte han å selge til rabatterte priser, og det ble så populært blant kundene at han bestemte seg for å ta idéen online, for å kunne gi hele Sveriges befolkning samme mulighet. Og nå har de også vært i Norge i ett år!

Matsmart kjøper inn mat som matprodusenter av ulike grunner ikke kan selge (f.eks korte / utgåtte best før datoer, bytte av forpakning, varer med skjønnhetsfeil mm) og selger til privatpersoner med kraftig rabatterte priser (20-90% rabatt med en snittrabatt på 50%). Det var også noen varer som var gratis når jeg bestilte, ja gratis, begrenset til 1 pr bestilling så flest mulig får glede av det. Bra for konsumentene som får mer til overs i lommeboken og bra for miljøet da mat som ellers hadde blitt kastet kan spises opp. 1/3 av all mat som produseres i verden kastes, hvorav en stor del kastes helt unødvendig og Matsmarts mål er å bidra til at mindre mat kastes. Hos matsmart har alle mulighet til å gjøre noe bra for miljøet.
I 2017 reddet Nordmenn i samarbeid med Matsmart 58 tonn mat. 

Det finnes en viktig forskjellbest-før-dato og siste forbruksdag. Best-før-dato er kun en anbefaling fra produsentene der de garanterer samme kvalitet på varen som ved forpakning. Det betyr ikke at varen blir dårlig når datoen er passert, og varene kan gjerne holde seg opptil flere år etter passert best-før-dato. Siste forbruksdag derimot brukes gjerne på ferskvarer og dette er varer som kan være en helserisiko å spise dersom det går for lang tid etter at den har passert siste forbruksdag. (kjøtt og sånn) De fleste varene jeg fikk var med skjønnhetsfeil (som jeg knapt kunne se) og med best før dato 2-6 mnd frem i tid. 

Så Matsmart er noe jeg er så glad for å ha oppdaget. En annen ting jeg digger med matsmart er at vareutvalget hele tiden varierer, så her kan man følge med ukentlig på nye varer som kommer inn, og man kan gjøre noen skikkelig gode kjøp. Varene er også fra Sverige så da er deler av utvalget varer vi ikke har i Norge, og Norge er vel ikke akkurat kjent for å ha det største utvalget i verden så den variasjonen setter jeg pris på.  Det er heller ingen tulle toll på Matsmart, fraktprisen er 89 kr for varer opptil 20 Kg, og du trenger ikke tenke på tollegrenseavgiften på 350 kr heller da varene kjøpes i Norge, men sendes fra Sverige så her kan man handle så mye man vil.  Det tok ikke mer enn 2-3 dager før jeg kunne hente varene på posten, raskt, enkelt og godt pakket. 

Jeg bestilte masse forskjellige varer, en av de var godteri så klart, det var billig godteri og nå som sukkeravgiften er så høy i Norge så var det den leveransen jeg tjente eller sparte mest på. Over 1000 kr i besparelse ift normal pris!!  Så da slipper jeg kjøpe lørdagsgodt her i huset på en godt stund. (kickene var til meg da, angrer på at jeg ikke kjøpte dobbelt, 20 stk for 40 kr var et godt kjøp, er vel nærmere 10 kr for 1 i Norge :O .. ) Karamellklubben kjøpte jeg fordi jeg elsker karamell, men aller mest fordi den hette Sugar Daddy, haha Only in Sweden !! 10 Pakker Extra White tyggiser for 29 kr var jo bedre enn tax free priser. legg merke til 3 pakningen med Smarties, den var Gratis 😀 Det var uten tvil denne leveransen ungene var mest fornøyd med. 

Only in Sweden haha 🙂

Ellers ble det en del leskedrikk, de hadde mye økologiske produkter på nettsiden, og mye glutenfritt, så bestilte en del økologisk krydder, mye taco krydder, Og masse sånn deilig dipp krydder, glutenfrie knekkebrød som jeg ga bort til en venninne, så ble det en del hermetikk som knuste tomater, kikkerter og tunfisk, slike ting som er perfekt å ha i skapet og som man kan lage mange retter ut av. Forskjellige pasta sauser, blåbærkrem, syltetøy og eplegele som jeg elsker å ha på brødskiven. Frokostblandinger som ungene elsket, og så kjøpte jeg sånn Wafer kjeks som man vel egentlig skal ha som pynt på iskremen, men disse kjeksrørene var fylt med sjoklade i midten og var sykt gode, så de ble fort spist opp uten is til. Angrer på at jeg ikke kjøpte mange flere, var kun 15 kr for 3 pakker og en sånn pakke hadde sikkert kostet 40 kr i Norge, jeg tror ikke vi har de her engang. Så de håper jeg virkelig kommer inn igjen på lager 🙂 Det ble ketchup og sennep og en del tabasco til min og mannens glede da han spiser tabasco som andre drikker melk…

Fikk også handlet Hundemat, 20 Kg hundemat til 500 kr pluss frakt, økologisk fra Purina med lamme smak. Det koster fort 6-700 kr for en 10 kg sekk her i Norge så her gjorde jeg et kupp og hunden så fornøyd atte 🙂

Totaltsett havnet alt på ca 50 % rabatt ift normalpris, så det synes jeg var helt topp! 

Hvis du bruker koden «Spiselise» ved bestilling her på –> Matsmart får du 50 kr rabatt ved kjøp over 350 kr! Koden er gyldig i 1 uke fra og med 30 April 2018 !! (annonselenke)

Holder vakt over maten, Noddy fornøyd og tror alt er til han 🙂

Hvis du bruker koden «Spiselise» her på –> Matsmart får du 50 kr rabatt ved kjøp over 350 kr! Koden er gyldig i 1 uke fra og med 30 April 2018 !! (annonselenke)

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.