Nydelig Eplekake

Eplekake hører virkelig denne årstiden til hvor man kan få tak i deilige Norske epler. Denne eplekaken er så enkel og utrolig god, elsket av store og små her i huset 🙂 
Her har du noen flere deilige saker man kan lage med epler:

Eplekake
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Ingredienser
  1. 250 gram smør, romtemperert
  2. 250 gram sukker
  3. 4 egg, romtempererte
  4. 250 gram hvetemel
  5. 1,5 ts bakepulver
  6. 1,5 ts vaniljesukker
  7. 2 ss sitronsaft
  8. 4 epler
  9. 50 gram mandler
Sukkerstrø
  1. 2 ss sukker
  2. 1 ss kanel
Slik gjør du
  1. Sett stekeovnen på 190-200 grader
  2. Bland kaldt vann og sitronsaft i en bolle
  3. Del eplene i to halvdeler, ta ut skrotten og kutt eplene i skiver, legg dem i sitronvannet mens du klargjør deigen
  4. Miks smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin ca 5 minutter
  5. tilsett ett og ett egg, miks godt mellom hvert egg (1 min mellom hvert egg ca )
  6. Sikt mel,bakepulver og vaniljesukker i en bolle
  7. tilsett melblanding i smørblanding og bland til melet er helt blandet inn
  8. Ha røren i en liten rund eller firkantet form, 20*20 cm sånn ca
  9. Legg epleskivene tett i tett oppå kaken i ønsket mønster
  10. Strø over sukker og kanel blandingen, du trenger ikke bruke alt om du ikke vil
  11. Grovhakk mandlene og strø dem over
  12. Stekes midt i ovnen i 40-50 minutter
  13. Stikk med en pinne i midten for å se om den er ferdig stekt
Notes
  1. Serveres lunken, gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis 🙂
  2. Synes du kaken begynner å bli for mørk på toppen kan du legge over litt folie de siste minuttene
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar