Rotgrønnsakschips med Parmigiano Reggiano

Foto: Marte Aubert

Deilige rotgrønnsaker med parmesan er en deilig snack som kan serveres til mange anledninger. Her får du en deilig oppskrift fra Parmigiano reggiano.

Rotgrønnsakschips med Parmigiano Reggiano

Servings 4
Author Parmigiano Reggiano

Du trenger

Chips

  • 500 g rødbeter
  • 500 g pastinakk
  • 500 g jordskokk
  • 3 liter rapsolje ikke kaldpresset
  • 150 g revet Parmigiano Reggiano
  • Litt finhakket dill
  • Maldonsalt nøytral, eller røkt for en mer eksotisk variant

Parmesandip

  • 3 dl rømme
  • Finhakket dill
  • Saft av en halv sitron
  • Litt salt og pepper
  • 100 g Parmigiano Reggiano

Slik gjør du

Chips

  1. Skrell grønnsakene og kutt dem i tynne skiver med en grønnsaksskreller eller en mandolin. Legg grønnsakene i hver sin bolle.
  2. Varm opp oljen i en stor kjele til ca 140°C. Sørg for at temperaturen holder seg rundt 140°C, og flytt gjerne kjelen av og på platen for å holde jevn varme. Husk å bruke termometer.
  3. Friter grønnsakene hver for seg. De er klare til å tas ut av oljen når de slutter å boble, da er væsken i grønnsakene fordampet og du vil få sprø chips. Friter rødbetene til slutt, da disse vil avgi endel farge til de andre grønnsakene.
  4. Grønnsakene vendes umiddelbart i en bolle med parmesan, finhakket dill og litt salt. Legg de deretter på et stekebrett med litt kjøkkenpapir slik at oljen renner av og la det avkjøles.

Dip

  1. Rør ingrediensene godt sammen og ha det i en liten bolle. Sett så bollen med parmesandip midt på en tallerken og legg grønnsakschipsen rundt.
  2. Avslutt med å drysse litt parmesan og dill over grønnsakschipsen.

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.