Nydelig, saftig meatloaf surret i bacon

Deilig saftig kjøttpudding pakket inn i bacon og stekt på en eng av grønnsaker. Her stekes alt i samme panne og kun potetene som skal kokes utenom. En enkel, nydelig rett for både store og små.

Retten kan serveres med kokte eller moste poteter.

Du trenger:

  • 1 kg kjøttdeig
  • 1 egg
  • 0,75 dl griljermel
  • 2 ts tomatpure
  • 5 dl kraft av buljong, kylling eller kjøttbuljong
  • 1/2 løk
  • 1/2 rød chili
  • 1 liten paprika
  • 1 vårløk
  • 100 gram ost, eks mozarella, parmesan eller gulost. jeg brukte litt parmesan og litt gulost.
  • Litt churitzopølse
  • 1 pose brokkoliblanding (fryst) (eller ferske grønnsaker om du vil, brokkoli,gulrot og blomkål)
  • 1/2 pose fryste rosenkål
  • 1 ts chilikrydder
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts worcheister saus
  • salt og pepper
  • 200-250 gram bacon skiver

Slik gjør du:

  1. Kutt løk, paprika, vårløk og chili i små biter og stek med litt smør på middels til svak varme i 15-20 minutter. Rør av og til. Sett til side i en bolle.
  2. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  3. Ha grønnsakene i bunnen av en ildfast form, tilsett en klatt smør litt salt og pepper, Stek i ovnen 10-15 minutter.
  4. I en bolle blander du kjøttdeig,egg, griljermel, krydder, ost og chorizopølse kuttet i terninger,worcheister saus og den stekte løkblandingen. Bland deigen godt i sammen med hendene.
  5. Legg deigen på en fjøl og form til en loff.
  6. Bland kraft, tomatpure og litt basilikum i sammen til alt er oppløst.
  7. Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kjøttloffen på toppen av grønnsakene.
  8. Legg baconskiver på kryss og tvers over kjøttloffen til den er helt dekket av bacon.
  9. Ha over stekefolie og la steke i ca 30 minutter.
  10. Ta formen ut av ovnen, fjern folien og tilsett kraftblandingen i formen.
  11. Stek videre uten folie i ca 30-45 minutter.
  12. Serveres med kokte poteter eller potetmos.

1

2

3

4

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar