Parmesan flettebrød

For et par år siden fikk jeg virkelig smaken på Parmesan ost. Før det så var jeg ikke den helt store fan av oster som lukter, selv om dette ofte er de beste. Siden den gang har jeg lært en del om Parmesan, visste du feks at det bare er en ost som med rette kan kalles ekte Parmesan? At osten faktisk må være produsert i Parma området i Nord-Italia for å kunne smykke seg med  Parmigiano Reggiano merket? Denne osten blir enda laget på den gamle måten, ved hjelp av håndkraft.
Parmesan er også 100 % naturlig, og helt uten tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Modningstiden har stor innvirkning på smaken, det er gjennom den lange lagringsprosessen at det skjer en naturlig modning som gir osten dens spesielle smaken, aromaen og konsistensen. Minimum modningstid er 12 mnd, de lagres i gjennomsnitt ca 24 mnd og noen lagres så lenge som 36 mnd eller mer.

Dette deilige flettebrødet med parmesan ost smaker helt nydelig. Ekstra godt blir det om du slenger på noe deilig Parmaskinke, Parmesan ost og Parma skinke er bare sååå godt i sammen 🙂 Parma ost på pasta er også å anbefale, det gir en ekstra nydelig finish på retten 🙂

En annen fun fact : I  Italia spiser en Italiensk familie i snitt 1 kg parmesanost i uka!!

Parmesan Flettebrød
Nydelig parmesan flettebrød, server med litt godt smør og ost
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 50 min
Cook Time
30 min
Total Time
2 hr 20 min
Prep Time
1 hr 50 min
Cook Time
30 min
Total Time
2 hr 20 min
Ingredienser
  1. 3 dl rugmel
  2. 6-7 dl hvetemel
  3. 50 gram gjær
  4. 1 ts salt
  5. 2 ss olje
  6. 2,5 dl melk
  7. 1 dl vann
  8. 30-40 gram revet parmesan ost (parmigiano reggiano)
Topping
  1. 1/2 ts salt
  2. 1-2 ss revet parmesan
  3. 1 ts hvetemel
  4. 2 ts Foccaisa krydder (eller annet urtekrydder du har liggende)
Fremgangsmåte
  1. Varm melken og tilsett kaldt vann, når tempen er rundt 40 grader rører du ut gjæren i 1 dl av væsken.
  2. Tilsett resten av væsken, rugmel,salt, olje, ost og mesteparten av hvetemelet.
  3. Arbeid deigen kraftig i en kjøkkenmaskin i ca 3 minutter.
  4. Arbeid inn resten av hvetemelet med hendene til deigen er smidig, jevn og ikke for hard.
  5. Dekk bollen og sett til heving et lunt sted i ca 30 minutter.
  6. Ta deigen ut av bollen og del den i 3 like store deler, trill dem til pølser som er like lange som stekebrettet (langsiden)
  7. Flett brødet, lukk godt i enden.
  8. Etterhev under kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter
  9. Pensle med egg og strø over topping.
  10. Stekes på 200 Grader i 20-30 minutter, nedereste rille.
  11. Nydelig med litt gulost eller Parmaskinke på, gjerne med en liten dæsj revet Parmesan ost.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar