Saftig Salami Brød

Et nydelig lettlaget brød fylt med deilig salami, ost og løk. Perfekt til supper, lunsj, turmat eller kveldskos. Når brødet er nybakt trenger man bare litt smør på skivene, når brødet er blitt kaldt er det ekstra godt om du har en osteskive på.  Like saftig og deilig dagen derpå. I dette brødet har jeg brukt Dansk salami av den enkel grunn at jeg sendte mannen på butikken for å kjøpe salami.. Anbefaler vanlig Norsk salamipølse, da den Danske er saltere og har en litt annen smak, men for all del var godt dette også altså 🙂

Salami Brød
Nydelig brød og ha med seg på tur, server med smør og gulost
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 45 min
Cook Time
45 min
Total Time
2 hr 30 min
Prep Time
1 hr 45 min
Cook Time
45 min
Total Time
2 hr 30 min
Ingredienser
  1. 2 dl Rugmel
  2. 6,5-7 dl hvetemel
  3. 3,8 dl vann
  4. 1/2 pose tørrgjær eller 25 gram fersk gjær
  5. 1/2 ts salt
Fyll
  1. 75-100 gram gulost
  2. 120 gram salami
  3. 2 små løk eller en mellomstor løk
Topping
  1. 1 ts hvetemel
  2. 1/2 ts grovt salt
  3. vann til pensling
Fremgangsmåte
  1. I en bolle rører du ut gjæret med halvparten av vannet (temp på vannet ca 40 grader om du bruker tørrgjør, 37 grader om du bruker fersk gjør)
  2. Tilsett salt, resten av vannet, rugmel og halvparten av hvetemelet.
  3. Bland kraftig i sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin i ca 3 minutter.
  4. Deigen er ganske våt, ha halvparten av resten av melet på bordet, ha på deigen og ha resten av hvetemelet på toppen.
  5. Elt melet godt inn i deigen til den blir smidig og ikke alt for klissete.
  6. Sett i en bolle til heving på lunt sted i ca 30 minutter.
  7. Ha deigen på bordet, elt inn fyllet i deigen, tilsett mere hvetemel ved behov.
  8. Form deigen til et rundt, litt flatt, brød og sett på en stekeplate med bakepapir.
  9. Ha over et kjøkkenhåndkle og la heve i 30 minutter
  10. Kutt firkanter på toppen, (4 striper ene veien og 4 striper andre veien)
  11. Pensle med lunkent vann, bland hvetemel og grovt s alt og dryss dette på toppen.
  12. Stekes på 200 grader, nederste rille i ca 45 minutter
Tips
  1. Oppbevar brødet i et kjøkkenhåndkle til det er kaldt, så kan det oppbevares videre i en brødpose.
  2. Holder seg fint i 2-3 dager. Helt nydelig smak 😀
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar