Thai kyllingpanne med Chili og peanøtter

Denne enkle deilige Thai kyllingpannen er et perfekt alternativ når man ønsker noe ekstra godt som ikke krever så mye å lage. Spennende, gode passe sterke smaker som faller de aller fleste i  smak. Anbefales på det varmeste 🙂

Thai kyllingpanne med Chili og Peanøtter
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
35 min
Total Time
45 min
Prep Time
10 min
Cook Time
35 min
Total Time
45 min
Ingredienser
Marinering
  1. 3 kylling fileter
  2. 3 fedd hvitløk
  3. en liten bit fersk ingefær
  4. 0,5 dl soyasaus med mindre salt
  5. 0,5 dl lime juice
  6. 1 dl Søt chilisaus
  7. 3 ss peanøttsmør
  8. salt og pepper
  9. Noen få hakkede peanøtter
Grønnsaker
  1. 1/2-1 brokkoli
  2. En rød paprika
  3. 1/2 rød chili
  4. 2 vårløk
  5. 2 gulerot
  6. Noen sukkererter
  7. 1 lime
  8. 2 ss olivenolje
  9. 3 ss marinade
  10. litt salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. I en bolle blander du chilisaus, soyasaus, lime juice, hakket eller presset hvitløk og ingefær, og peanøttsmør. Rør godt i sammen.
  3. I en ziplock pose har du i kyllingfiletene med litt salt og pepper, bland godt.
  4. Ha i noen skjeer marinade(husk og spare til grønnsakene)  og bland godt, kyllingen skal være godt blandet med marinade. La hvile minst 30 minutter.
  5. Kutt grønnsakene i skiver, brokkoli i topper, sukkererter kan være hele, ha dem i en bolle sammen med olje, salt og pepper.
  6. Ha over 3 ss marinade og blandt godt.
  7. Legg de marinerte kyllingfiletene midt på en langpanne eller ildfast form og legg grønnsakene rundt og litt over. Ha over limeskiver på toppen
  8. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene møre. Ha på hakkede peanøtter over kyllingen ca 5 minutter før retten er ferdig.
  9. Serveres med basmati ris.
Notes
  1. Hvis du ønsker mer saus kan du bruke resten av marinaden, søt chilisaus eller annen saus.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar