Kylling flette

En enkel og deilig kyllingrett, perfekt til lunsj, koldtbord, og også som middag. Serveres med en deilig salat til. 

Du trenger:

  • Kyllingkjøtt av en hel kylling – kokt eller grillet
  • 1 boks Tine krem ost urter
  • 1/3 løk
  • 1/2 paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • Krydderblanding til pasta/ kylling
  • 1 pakke butterdeig

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader
  • Kutt løk, paprika og hvitløk i små biter og stek dem blanke i litt olje eller smør. Mos dem med en blender og sett til avkjøling.
  • Rens kyllingen for bein og skinn, og riv kyllingkjøttet i strimler eller biter
  • Legg butterdeig platene oppå hverandre og kjevle ut til en leiv på 30-35 cm* 25 cm
  • Bland kremosten med paprika/løk blandingen og rør godt
  • tilsett kyllingkjøttet og bland godt.
  • Legg kyllingblandingen midt på butterdeigen, la det være ca 8 cm igjen i hver ende slik at du kan brette kanten over.
  • Kutt diagonale striper på ca 2 cm og legg dem over fyllet i flette mønster.
  • Pensle med egg eller melk
  • Stekes på 220 grader i 20-25 minutter
  • Serveres med en deilig salat.

1

2

Legg inn en kommentar