Havremakroner med sjokolade

Havremakroner er en nydelig liten julekjeks eller julekake som er enkel å lage og godt likt av både store og små. Søte, knasende og myke i midten nom nom 🙂 Her kan du også variere ingredienser, se tips under oppskriften. Jeg er ikke så glad i de tradisjonelle 7 sortene, jeg synes mange av de kan bli litt tørre og kjedelige så jeg har mine egne 7 sorter, dette er en av dem 🙂

Du trenger: ( gir ca 40-50 stk)

 • 150 gram smør romtemperert
 • 1 1/2 dl sukker
 • 1 egg
 • 4 ss hvetemel
 • 6 dl store havregryn
 • 1 dl sjokoladesmelt / sjokoladeknotter

1

Slik gjør du:

 1. Forvarm stekeovnen til 180 grader
 2. Rør smør og sukker hvitt, ca 4-5 minutter med kjøkkenmaskin
 3. tilsett egg og pisk godt et par minutter
 4. bland inn mel, gryn og sjokolade
 5. Sett deigen som små topper med to teskjeer på et kledd stekebrett.
 6. Stek kakene til de er lyst gulbrune

Stekes på 180 grader midt i ovnen 10-12 min

Tips: Sjokoladen kan erstattes med rosiner eller sløyfes helt. Havregrynen kan byttes ut med lik mengde kokosmasse.

2

3

5

9

Knallgodt!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram 🙂

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar