Deilige Krumkaker

Krumkaker må jeg liksom ha til jul. Det er jeg oppvokst med og er en av mine julekake favoritter. Deilige, crispy kjeks som du bare vil spise flere og flere av. De er også gode til is og frukt med krem 🙂 

1

2

380306_10151130455010703_855985460_n

Krumkaker
Serves 20
Ingen jul uten krumkaker
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 50 min
Prep Time
40 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 50 min
Ingredienser
  1. 2 egg
  2. 1 dl sukker
  3. 100 g smør
  4. 1/2 ts kardemomme
  5. 1/2 ts vaniljesukker
  6. 2 dl hvetemel
  7. ca 2 ss kaldt vann
Fremgangsmåte
  1. Visp egg og sukker til eggedosis
  2. Tilsett avkjølt, smeltet  margarin, mel, kardemomme og kaldt vann.
  3. Rør sammen til du får en jevn røre og sett den til side og la svelle i 20-30 minutter
  4. Varm krumkakejernet
  5. Legg en spiseskje røre midt i jernet og lukk det. Røren skal fylle jernet men ikke tyte ut på sidene.
  6. Stek kaken til den er jevnt gyllengul på begge sider.
  7. Så fort du tar den ut av jernet så legg den på skjærebrett og rull til kjegler med en rulle pinne eller kremmerhus kjegle og legg på en rist.
  8. Hvis du vil lage skåler legger du den over bunnen av en kopp eller glass og trykk kantene forsiktig inn mot glasset. Arbeid raskt for den stivner fort.
  9. Ta av krumkaken når den er blitt kald/stiv . ( tar ikke så lang tid )
Notes
  1. Halvparten av melet kan byttes ut med byggmel. Når krumkakene er helt kalde kan de oppbevares i en kakeboks, holder seg fint noen uker.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar