Deilig Høstsuppe med farseboller

En deilig, varmende høstsuppe med små farseboller. Kjempegodt for store og små 🙂

1

Høstsuppe med farseboller

Prep Tid 15 minutter
Cook Time 1 time 40 minutter
Total Time 1 time 55 minutter
Servings 4

Ingredienser

  • 2 Gulerøtter
  • 6-7 mellomstore Poteter
  • 1/3 Kålrabi
  • 1/3 Pepperrot
  • 1-2 ts tørket timian
  • 1 løk
  • 1 liten boks / ca 2 dl kikerter
  • Vann
  • Mørk kjøttbuljong terning eller grønnsaksbuljong terninger.
  • 400 g Farse
  • Salt og pepper
  • fersk oregano

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt grønnsakene, jeg har mest potet fordi jeg er veldig glad i det, men her er det bare å styre mengde etter hva du liker eller hva du har tilgjengelig.
  2. Hakk løk og surr i smeltet smør i en dyp gryte et par minutter.
  3. Tilsett de opphakkede grønnsakene
  4. Hell på vann til det når et par cm over grønnsakene
  5. Tilsett timian
  6. Tilsett 1 buljongterning pr liter vann
  7. Kok opp og la småkoke i 40 minutter eller til grønnsakene er møre
  8. Tilsett kikerter
  9. Smak til med salt og pepper og ha i litt fersk oregano.
  10. Lag farseboller av farsedeig med en Teskje og ha dem rett oppi suppen.
  11. La bollene trekke i  suppen i 5-10 minutter
  12. Klar til servering

Tips

Serveres med flatbrød eller kuvertbrød

Adapted from Her finner du oppskrift på Kuvertbrød

2 Comments

    • Hvis du har oppbevart den i kjøleskapet over natten bør den være god på dag to, men alltid lurt å lukte når det er farseboller i 😅

Legg igjen en kommentar til Ronny Avbryt svar

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.