Deilig Høstsuppe med farseboller

En deilig, varmende høstsuppe med små farseboller. Kjempegodt for store og små 🙂

1

Høstsuppe med farseboller
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 40 min
Total Time
1 hr 55 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 40 min
Total Time
1 hr 55 min
Ingredienser
  1. 2 Gulerøtter
  2. 6-7 mellomstore Poteter
  3. 1/3 Kålrabi
  4. 1/3 Pepperrot
  5. 1-2 ts tørket timian
  6. 1 løk
  7. 1 liten boks / ca 2 dl kikerter
  8. Vann
  9. Mørk kjøttbuljong terning eller grønnsaksbuljong terninger.
  10. 400 g Farse
  11. Salt og pepper
  12. fersk oregano
Fremgangsmåte
  1. Skrell og kutt grønnsakene, jeg har mest potet fordi jeg er veldig glad i det, men her er det bare å styre mengde etter hva du liker eller hva du har tilgjengelig.
  2. Hakk løk og surr i smeltet smør i en dyp gryte et par minutter.
  3. Tilsett de opphakkede grønnsakene
  4. Hell på vann til det når et par cm over grønnsakene
  5. Tilsett timian
  6. Tilsett 1 buljongterning pr liter vann
  7. Kok opp og la småkoke i 40 minutter eller til grønnsakene er møre
  8. Tilsett kikerter
  9. Smak til med salt og pepper og ha i litt fersk oregano.
  10. Lag farseboller av farsedeig med en Teskje og ha dem rett oppi suppen.
  11. La bollene trekke i  suppen i 5-10 minutter
  12. Klar til servering
Notes
  1. Serveres med flatbrød eller kuvertbrød
Adapted from Her finner du oppskrift på Kuvertbrød
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar