Lise’s Fløtegratinerte poteter med brokkoli

Biff og fløtegratinerte poteter synes jeg er kjempegodt, og jeg liker også godt brokkoli til biffen. Så da slang jeg likegodt brokkolien oppå potetene og gratinerte det i sammen. Da sparte jeg ikke bare oppvask og arbeid med å koke brokkoliene, det ble også kjempegodt og mye bedre enn den tradisjonelle måten jeg pleide å gjøre det på . Jeg kunne nesten spist den alene så god ble den 🙂

1

2

Fløtegratinerte poteter med brokkoli
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Ingredienser
  1. Jeg har brukt en firkantet 20*20 cm ildfast form - du kan bruke det du har
  2. Poteter til 4-5 lag med poteter i formen du bruker. Jeg brukte 5-6 stykker.
  3. litt olivenolje
  4. 2 fedd hvitløk
  5. 1 liten brokkoli
  6. 2-2,5 dl Tine kremfløte, eller nok til fløten når kanten på det øverste potet laget
  7. 200-250 gram revet ost
  8. salt, pepper og paprika pulver
Fremgangsmåte
  1. Ha litt olivenolje i bunnen av formen
  2. kutt potetene i skiver på ca 0.5 cm ( jeg har bare skrallet på)
  3. Legg ett tett lag med poteter, strø over salt, pepper og paprikapulver i ønsket mengde
  4. ha litt finhakket hvitløk over
  5. Legg to nye lag med poteter før du har over litt mer krydder, hvitløk og litt olivenolje
  6. legg ett eller to lag til med poteter, husk at det må være litt plass til brokkolien også så det ikke kommer langt over kanten.
  7. Ha over litt krydder og hvitløk
  8. Del en brokkolibukett i to og legg dem med den flate siden ned på potetene til formen er dekket.
  9. Ha over fløten og tilslutt revet ost
  10. Stekes på 220 grader med aluminiumsfolie over i 25 minutter, deretter 10-15 minutter uten aluminiumfolie, eller til potetene er møre og osten gylden brun.
  11. Dette ble bare fantastisk godt 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

1 Trackback / Pingback

  1. Soppstuing – Spiselise

Legg inn en kommentar