Cottage cheese rundstykker på 20 minutter

Fikk visst helt dilla på de her cottage cheese rundstykkene jeg, så da prøvde jeg med litt annet frø og gryn i også. Det er jo så sabla raskt å lage og så smaker det jo overraskende godt. På 20 minutter har du nybakte brødblingser på frokostbordet. Denne varianten falt veldig i smak her i heimen 🙂 Jeg skulle egentlig lage disse til søndagsfrokosten, hadde gjort klart alt, skulle bare ta cottage cheesen, som mannen hadde handlet for meg dagen i forveien, ut av kjøleskapet. Med morgentrøtte øyne stirrer jeg inn i kjøleskapet, jeg ser rett på en boks med KESAM!? Han har vel ikke? Neeeei, han kan jo ikke? Eller? Joda det kan han, kesam istedenfor cottage cheese gitt…Så da ble det ikke deilige rundstykker til frokost på søndag..

5

7

6

Cottage cheese rundstykker
Serves 5
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredienser
 1. 250 gram Cottage cheese
 2. 2 egg
 3. 1,5 ts bakepulver
 4. 1/4 ts salt
 5. 2,5 dl store havregryn
 6. 0.5 dl små havregryn
 7. 0.5 dl solsikkefrø
 8. 0.5 dl linfrø
Slik gjør du
 1. Ha cottage cheese, egg, salt og bakepulver i en bolle og mos det med stavmikser til nesten alle klumpene er borte.
 2. Tilsett så gryn og frø og bland godt med en skje eller gaffel
 3. Form til 5 baller som du legger på et bakepapirkledd stekebrett.
 4. Stekes på 200 grader i 20 minutter.
Tips
 1. Holder seg fint i 2-3 dager, blir ekstra gode om du varmer de opp i stekeovnen, 200 grader i 3-4 minutter. Da får de en deilig crips utside.
 2. For glutenfri variant, bruk glutenfritt havregryn.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.