Gulrotkake med sjokolade på 5 minutter

Krus kake laget i mikroovnen er blitt mer og mer populært. En slik kake er verken dårligere eller bedre enn en tradisjonelt stekt kake, den er annerledes og god på sin måte. I tillegg er den jo veldig rask å lage, så om man har lyst på noe godt å søtt litt kjapt så er denne kaken helt perfekt. Den kan serveres med ostekrem, melisglasur eller pisket krem på toppen.

Du trenger: ( gir 1 porsjon)

  • 2 ss olje
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • 1/2 ts vanilje essens
  • 4 ss hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1/3 ts malt kanel
  • 2 ss revet gulerot
  • 1 ss sjokoladesmelt/ sjokoladechips
  • fløteKrem, melisglasur eller ostekrem til topping – valgfritt

1a

Slik gjør du:

  • I en bolle blander du olje, sukker, egg og vanilje essens, piskes godt i sammen.
  • Tilsett så mel, bakepulver, salt og kanel og rør godt til røren er fri for klumper.
  • Tilsett gulrot og sjokolade, bland inn i røren.
  • Fyll røren i en kaffe kopp eller lignende, viktig at den har litt høyde.
  • Stek i mikroovnen på 800 W i 1 minutt og 30 sekunder
  • Serveres varm/lunken med ønsket topping.
  • Kjempegodt 🙂

2a

#gulrotkake #mugcake #kakeimikroovnen

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar