Gryterett med kylling og basilikum

Her er nok en herlig rett med alt i en panne. Denne nydelige kylling gryten er utrolig enkel å lage, alt skal i en panne og deretter skal den bare stå å kose seg i ovnen i 2-3 timer så de deilige smakene kan godgjøre seg. En absolutt godsak som hele familien kan nyte i sammen 🙂 Serveres med Ris, nanbrød og salat.

7

5

4

3

Gryterett med kylling og basilikum
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 hr
Total Time
5 hr 10 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 hr
Total Time
5 hr 10 min
Ingredients
  1. 2 bokser kokosmelk
  2. 4 kyllingfileter
  3. 2 ss tørket basilikum
  4. 1,5 ss gul karri
  5. 1 ts Chilipulver
  6. 2,5 ts salt
  7. 1/2 ts sort, malt pepper
  8. 5 hvitløkfedd
  9. 1 liten rød løk
  10. 1 rød chilipepper
  11. 1 liten hot chilipepper
Slik gjør du
  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader
  2. Stek kylling filetene 3-4 minutter på hver side på middels varme i en stekepanne og sett til side.
  3. I en dyp ildfast form eller gryte  tilsetter du 2 bokser kokosmelk
  4. tilsett så basilikum, karri, chilikrydder, salt og pepper, bland godt i sammen.
  5. Hakk løk, chili og hvitøk og tilsett krydder og kokosmelkblandingen, rør godt.
  6. Ha oppi kyllingfiletene og dytt dem ned i sausen slik at de blir helt dekket.
  7. Ha på lokk på formen, hvis ikke du har lokk kan du bruke folie, pass på at det er helt tett i kantene
  8. Stekes på 180 grader i 2,5 - 3 timer
  9. Ta kyllingen ut av ovnen, dra  kyllingfiletene i strimler med to gafler.
  10. Hvis du vil ha sausen litt tykkere kan du tilsette litt maizena og vann blanding, rør den godt inn og la gryten steke videre under lokk i 10 minutter.
  11. Serveres med kokt ris, nanbrød og salat.
Spiselise http://www.spiselise.no/
#kyllinggryte #kylling

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar