Gryterett med kylling og basilikum

Her er nok en herlig rett med alt i en panne. Denne nydelige kylling gryten er utrolig enkel å lage, alt skal i en panne og deretter skal den bare stå å kose seg i ovnen i 2-3 timer så de deilige smakene kan godgjøre seg. En absolutt godsak som hele familien kan nyte i sammen 🙂 Serveres med Ris, nanbrød og salat.

Du trenger: (gir 4-5 porsjoner)

  • 2 bokser kokosmelk 7
  • 4 kyllingfileter
  • 2 ss tørket basilikum
  • 1,5 ss gul karri
  • 1 ts Chilipulver
  • 2,5 ts salt
  • 1/2 ts sort, malt pepper
  • 5 hvitløkfedd
  • 1 liten rød løk
  • 1 rød chilipepper
  • 1 liten hot chilipepper

(annonselenker)

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader
  • Stek kylling filetene 3-4 minutter på hver side på middels varme i en stekepanne og sett til side.
  • I en dyp ildfast form eller gryte  tilsetter du 2 bokser kokosmelk – Denne formen  og denne formen er perfekt til slike retter. (Frem til 30.10.2016 får du nå 20 % rabatt , bruk koden ADT_CG25%07nov )
  • tilsett så basilikum, karri, chilikrydder, salt og pepper, bland godt i sammen.

5

  • Hakk løk, chili og hvitøk og tilsett krydder og kokosmelkblandingen, rør godt.
  • Ha oppi kyllingfiletene og dytt dem ned i sausen slik at de blir helt dekket.
  • Ha på lokk på formen, hvis ikke du har lokk kan du bruke folie, pass på at det er helt tett i kantene
  • Stekes på 180 grader i 2,5 – 3 timer
  • Ta kyllingen ut av ovnen, dra  kyllingfiletene i strimler med to gafler.
  • Hvis du vil ha sausen litt tykkere kan du tilsette litt maizena og vann blanding, rør den godt inn og la gryten steke videre under lokk i 10 minutter.
  • Serveres med kokt ris, nanbrød og salat.

4

3

#kyllinggryte #kylling

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar