Mellombar med Sjokolade og Peanøttsmør

Disse mellombarene er kjempegode og perfekte som et lite mellom måltid. Enkle og raske å lage, holder seg i 5-7 dager i en tett boks i kjøleskapet.

Du trenger: (gir 12 mellombarer)

  • 110 gram skolda mandler
  • 70 gram store havregryn
  • 15 gram rice crisp
  • 3 ss Chia frø
  • 1/4 ts maldon havsalt
  • 13 dadler – store ferske dadler
  • 1,5 ss lønnesirup
  • 1 ts vanilje essens
  • 190 gram grovt peanøttsmør
  • 90 gram mørke sjokoladechips eller sjokoladesmelt chips
  • avlang form som er 35*23-25 cm

1a

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 160 grader
  • finhakk mandlene, eller kjør de i blenderen til det er små biter
  • Blend havregrynene kjapt i blenderen, 3-4 sekunder
  • Ha mandler og havregryn i en bolle og bland
  • Ta steinene ut av dadlene og ha dem i blenderen sammen lønnesirup og vanilje essens, blend til dadlene er i små biter.
  • Ha blandingen oppi bollen med gryn og mandler
  • tilsett resten av ingrediensene og bland godt med en sleiv
  • Ha bakepapir i bunnen av en ildfast form og klem deigen ut i formen, pass på at kantene blir rette.
  • Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter
  • La avkjøle 10-15 minutter før du skjærer dem i biter.
  • La avkjøles helt
  • Oppbevares kjølig i lukket boks, holder seg i 5-7 dager.

2a3a

5

6

Knallgode 🙂

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar