Innbakte kjøttboller – Sartu di riso

Denne retten er inspirert av den Italienske retten Sartu di Riso. Enkelt men krever litt tid. Veldig godt, ungene elsket det 🙂

Du trenger:

  • Kjøttboller og tomatsaus – Jeg laget bare slik jeg pleier å lage til spagetti.
  • 5,5 dl jasmin ris – 3 kopper
  • 10,5 dl vann – 4,5 kopper
  • 3 egg
  • 200 gram revet ost + litt ekstra
  • Rund gugglhupf kakeform
  • Brødsmuler eller griljermel

Slik gjør du:

  • Lag klar kjøttboller og tomatsaus, ha gjerne litt ekstra til overs for pynting.
  • Kok opp vannet, når vannet koker tilsett risen, rør et par ganger med gaffel. skru av platen og sett på lokk. La stå i 20 minutter.
  • La risen kjøle seg ned til nesten lunken, tilsett så egg og ost og bland godt inn i risen.
  • Smør formen godt med smeltet smør, og ha så brødsmuler eller griljermel inni formen til den er helt dekket.
  • Legg så et lag på ca 1 cm tykkelse med ris i hele formen, også rundt stangen i midten og helt opp til kantene.
  • Ha så oppi kjøttboller og saus nesten helt opp til kanten. Ha gjerne oppi litt revet ost eller mozarella kuler (små kuler)
  • Legg så et godt lag med ris på toppen, om det skulle skinne litt igjennom fra kjøttbollene så gjør ikke det noe
  • Dekk så toppen med geriljermel eller brødsmuler slik at toppen er helt dekket.
  • Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
  • Ta formen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter
  • Hvelv så formen over på en tallerken og løft forsiktig av.
  • Ha gjerne mer tomatsaus og kjøttboller ned i midten av riskaken, og ha litt saus rundt på toppen.
  • Så er det bare å kose seg 🙂

1

2

2 Comments

    • Du serverer den som den er ,kjøttbollene er bakt inni ris så den er jo tilbehøret på en måte 🙂 Kan serveres med en salat ved siden av om man ønsker noe mer 🙂

Legg inn en kommentar