Villsopp Risotto

På denne tiden av året er det mye deilig sopp å finne i skogen. Helt siden jeg var liten jente har jeg plukket sopp i skogen. Jeg husker pappa hadde en sopp kortstokk som var enkel å ha i lomma. Den hadde jeg med ut på skogen og slik lærte jeg meg å kjenne de forskjellige soppene, hvilke som er spiselige og hvilke som er giftige. Ingenting er mer tilfredsstillende enn å gå ut i skogen og finne masse skogsgull som jeg kaller det. Mine favoritt sopper er rød og brunskrubb + steinsopp – deilige å steke til de blir litt crispy på utsiden og ha på brødskiven, smaken minner litt om stekt bacon. Kantarell og piggsopp er to andre favoritter, også disse nydelige å steke og ha på skiven, men også deilige i supper, gryteretter,omeletter, sauser, stuinger og risotto.

1

1

Villsopp risotto
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
30 min
Total Time
35 min
Prep Time
5 min
Cook Time
30 min
Total Time
35 min
Ingredienser
  1. 200 gram risottoris
  2. ca 6 dl grønnsakskraft av en buljongterning
  3. 1/2 liten finhakket løk
  4. 2-3 dl sopp - Her brukt kantarell, piggsopp og rødskrubb
  5. litt finhakket parma skinke - kan sløyfes
  6. 3-4 ss revet parmesan ost
  7. Litt salt og pepper
Slik gjør du
  1. Hakk og stek soppen, sett til siden.
  2. Ha den finhakkede løken i en panne med litt olje på middels varme. La surre noen minutter til løken blir blank.
  3. Tilsett risen og bland godt
  4. Ha i 1/3 av væsken og bland godt
  5. La småkoke til væsken absorberer
  6. tilsett resten av væsken og rør av og til til væsken er trukket inn i risen.
  7. Risen skal være myk men med litt tyggemotstand.
  8. Ta pannen til siden og rør inn krydder, Sopp, parmesanost og parmaskinke
  9. Serveres med litt reven parmesan ost på toppen
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar