Minestronesuppe

Minestronesuppe er en av mine barndoms favoritt supper. En deilig suppe som varmer akkurat passe en tidlig høst kveld 🙂 Kriteriene for at det skal bli en minestronesuppe er at den skal inneholde : ris, pasta eller bønner, tomat og grønnsaker. Du kan lage med kyllingkjøtt, svinekjøtt, ingen kjøtt og bruke bønner eller ris istedenfor pasta. For meg må en minestronesuppe inneholde pasta for det er slik jeg liker det 🙂 Men det er bare å prøve seg fram og variere både kjøtt og grønnsaker i suppen.

Du trenger:

  • 500 gram kjøtt fra høyrygg (kok kraft på beinet)
  • 4 dl hakkede tomater (uten skinn og frø) (ca 6-7 tomater)
  • 2 gulerøtter
  • 1 liten stang stangselleri
  • 1 liten knutekål
  • 1/2 squash
  • 2 neper
  • 2 store poteter
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts Worcester saus
  • 4 dl valgfri pasta ( penne, makaroni, hjul, skruer eller spagetti)
  • 2-2,5 liter væske – kraft fra kjøttbein + vann
  • 2 buljongterninger – kjøtt
  • 1 ts tørket persille
  • 1 ts tørket timian
  • 1-2 ts salt
  • 1 ts sort pepper

1

Slik gjør du:

  • Skjær kjøttet fra benet og kutt i små biter. Beinet kan du koke i vann 1-2 timer og bruke kraften fra denne over i suppen.( sil kraften gjennom en fin sil for å få vekk kjøttbiter o.l)
  • Ha kjøttbitene i en gryte med vann, vannet skal dekke over kjøttet. La trekke/småkoke på svak varme i 2,5-3 timer eller til kjøttet er mørt.
  • Lang pause før du trenger å gjøre resten, selve suppen tar ca en halvtime + 🙂
  • Skjær et lite kryss på toppen av tomaten, ha dem i en bolle og hell over kokende vann. Etter 1-2 minutter vil skrallet begynne å løsne, ta dem ut av vannet og dra skrallet lett av.
  • Del tomatene i to og ta ut frøene. Resten av tomaten kutter du opp i biter.
  • Finhakk løk og hvitløk
  • Kutt en gulrot i små terninger, den andre rasper du på grovsiden på raspejernet.
  • skrell og rasp nepe og knutekål på grovsiden på raspejernet
  • Rasp også squashen på grovsiden på raspejernet.
  • Kutt stangselleri i tynne skiver
  • skrell og kutt potetene i små terninger
  • Når alt er klart har du litt smør i en stor gryte
  • Surr løk og hvitløk i smøret et par minutter
  • Ha i poteter og gulerot i terninger + stangselleri, tomat og kokt kjøtt.
  • Ha over kraft og vann
  • Tilsett krydder og halvparten av saltet + buljongterninger
  • Kok opp og la småkoke i ti minutter.
  • Ha i resten av grønnsakene + worcestersaus
  • La koke i 5 minutter
  • Tilsett pastaen og la småkoke i 15 minutter.
  • Hvis du synes suppen blir for tykk kan du tilsette mer væske
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server gjerne med noe godt brød til, men suppen er såpass mektig at man klarer seg fint uten brødet 🙂

2

IMG_8528

 

3

IMG_8575

Del gjerne 🙂

#suppe #minestronesuppe

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar