Blåbærsaft

Hjemmelaget blåbærsaft er veldig godt, og når man har plukket bærene selv så smaker det jo desto bedre 🙂

 

1073813_10151506095470703_1255779069_o

 

1073831_10151505672790703_289840182_o

1150966_10151502918515703_2060327991_n

IMG_5225_zps08c55fe7

1149064_10151502918430703_1924166464_n

Blåbærsaft
Write a review
Print
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Ingredienser
  1. 1 kg bær
  2. 1/2 liter vann
  3. 300g sukker til hver liter saft
Slik gjør du
  1. Bærene renses og skylles, ha dem i en gryte med ½ liter vann pr 1 kg bær, kok på svak varme til saften begynner å komme ut av bærene og de blir myke.
  2. Sett det til side så det blir litt avkjølet før bærene siles igjennom et tynt kjøkkenhåndkle.
  3. Saften kokes og skummes så i 15 minutter med ca 300 g sukker til hver liter saft. Saften fylles så på varme sterile flasker, korkes og lukkes.
  4. Oppbevares mørkt og kjølig. Holder seg ca 1 uke etter åpning.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar