Blåbærsaft

Hjemmelaget blåbærsaft er veldig godt, og når man har plukket bærene selv så smaker det jo desto bedre 🙂

Slik gjør du:

  • Bærene renses og skylles, ha dem i en gryte med ½ liter vann pr 1 kg bær, kok på svak varme til saften begynner å komme ut av bærene og de blir myke.
  • Sett det til side så det blir litt avkjølet før bærene siles igjennom et tynt kjøkkenhåndkle.
  • Saften kokes og skummes så i 15 minutter med ca 300 g sukker til hver liter saft. Saften fylles så på varme sterile flasker, korkes og lukkes.

Oppbevares mørkt og kjølig. Holder seg ca 1 uke etter åpning.

1073813_10151506095470703_1255779069_o

 

1073831_10151505672790703_289840182_o

1150966_10151502918515703_2060327991_n

IMG_5225_zps08c55fe7

1149064_10151502918430703_1924166464_n

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar