Cheeseburger Suppe

Cheeseburger suppe tenker du, mens du samtidig rynker på nesa, Cheeseburger suppe, er det noe godt da? Blasfemi tenkte samboeren min når jeg sa vi skulle ha cheeseburger suppe til middag. Jentungen nærmest ropte næhææi du tuller bare, æsj! og guttungens øyne lyste opp i det jeg sa cheeseburger og gikk over til et mer sørgmodig blikk når jeg addet til ordet suppe..

Ikke vet jeg hvorfor den heter Cheeseburger suppe, joda, den inneholder ost og kjøtt men der stopper vel likhetene med en cheeseburger, ihvertfall pleier ikke jeg å ha gulerot, stangselleri og potet på min.. Men denne suppa var knallgod, både mann og barn ble veldig positivt overrasket og de spiste seg gode og mette (og ingen av dem liker stangselleri engang haha). Denne suppen skal vi garantert ha flere ganger, som alltid alt i en gryte, enkelt, raskt og knallgodt 🙂 Her har jeg servert suppen i noen deilig store rundstykker som jeg varmet opp og hulte ut før jeg hadde suppen oppi. Så kan man spise brødet når man har tømt det for suppe og bruke det som dyppings til neste runde suppe som går rett i tallerkenen. Du kan selvsagt servere suppen rett i skåla med noe godt brød ved siden av istedenfor å servere det rett i brødet 🙂 Suppen er veldig mektig ( tykk og kremete konsistens) så her blir du god og mett lenge, akkurat som etter en cheeseburger.:)

Du trenger: (gir 4 gode porsjoner)

  • 400 gram kjøttdeig
  • 6-7 mellomstore poteter
  • 1/2 stor løk
  • 1 gulrot
  • 2 stenger stangselleri
  • 1 dl rømme
  • 7 dl kyllingkraft (jeg laget av kyllingbuljong)
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket persille
  • 200 gram revet cheddar/mozarella osteblanding ( eller bare ren cheddar)
  • 4 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3,7 dl melk

1

Slik gjør du:

  1. Hakk løk og selleri i små biter.
  2. Rasp gulroten
  3. Kutt poteter i små terninger
  4. I en høy panne eller gryte har du i 1 ss smør, ha oppi kjøttdeigen,løk,selleri og gulrot. Stek til kjøttdeigen er brun.
  5. Tilsett krydder og bland inn.
  6. Ha oppi potet og kraft, bland godt, la småkoke ca 15 minutter eller til potetbitene er myke.
  7. Mens suppen koker lager du klar sausen som skal tilsettes.
  8. Ha resten av smøret (3 ss) i en gryte og smelt. Tilsett så melet og rør inn.
  9. Tilsett melken og rør til den blir varm, tykner og koker opp. Sett til side.
  10. Når potetene er møre tilsetter du den hvite sausen i suppen mens du rører. La småkoke 5 minutter, rør av og til.
  11. Tilsett så osten og rør det inn.
  12. Tilsett rømmen rør godt og la suppen gjennomvarmes, (at den nesten kommer til kokepunktet) viktig at den ikke koker helt opp på dette tidspunktet.
  13. Klar til servering, serveres med godt brød til 🙂

2

3

IMG_8314

Legg inn en kommentar