Andelår med varm ris salat

Nå var det allerede gått to uker og vel så det siden siste oppskrift jeg delte med dere. Jeg har vært på ferie i Ungarn og levd festivallivet i 5 dager. Så jeg har trengt en uke å komme meg på etter jeg kom hjem hehe.

Deler med dere her en nydelig rett bestående av andelår og varm ris salat. Du kan bruke kylling eller annet kjøtt men ris salaten må du virkelig teste ut. Den er bare så god. Inspirasjon hentet jeg fra en rett jeg kjøpte på festivalen, hvor jeg for første gang kom borti konseptet med varm ris salat. Og det var overraskende godt, og deilig med noe annerledes. Håper det faller i smak og at alle har en god sommer hvor enn dere tilbringer den <3

1

2

3

Andelår med varm rissalat
Serves 2
Write a review
Print
Ingredienser
Andelår
  1. 2 stk andelår
  2. 1 liten løk
  3. 1/2 chili pepper
  4. 2 fedd hvitløk
  5. 1 dl fløte
  6. 2 dl kraft av buljongkylling
Varm ris salat
  1. 3-4 dl kokt jasmin ris
  2. ca 8-10 små Champignon/ sopp
  3. 1-1,5 liter fersk spinat
  4. 2 kopper valgfri salat
  5. 1 chili pepper
  6. 1/2-1 kopp saus fra andelårene
  7. salt og pepper
Slik gjør du
Andelår
  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader
  2. Ha litt salt og pepper på andelåret, stek det med skinnsiden ned på middelshøyvarme i 5-7 minutter til skinnet blir crispy
  3. Snu andelåret
  4. Kutt løk i store biter og chili i ringer, tilsett i pannen sammen med hele hvitløksbåter.
  5. Tilsett kraft og fløte ( væsken skal rekke ca halveis opp på låret, ikke over skinnet)
  6. Sett pannen i ovnen å la steke i ca en time, kjøttet skal løsne fra benet om du stikker en kniv forsiktig inn.
  7. Når de er ferdig tar du det ut av ovnen, legg lårene over på en tallerken og ha sausen over i en kopp.
Varm rissalat
  1. Kok først opp risen slik at den er klar til lårene er ferdig
  2. Herfra tar salaten ca 5 minutter å lage så mens lårene venter på tallerkenen lager du denne.
  3. Ha sopp i en varm panne og stek til de begynner å bli brune.
  4. Tilsett så salat, chilipepper og ris, bland godt
  5. Ha oppi spinaten og sausen,bland godt og rør jevnlig til spinaten "krymper" sammen.
  6. Klar til servering.
  7. Denne ris salaten er nydelig til alle typer kjøtt og fjærkre.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar