Lise’s Fiskesuppe

Fiskesuppe er utrolig godt, raskt og enkelt. Du kan selv variere hvilke grønnsaker og hva slags sjømat du vil ha oppi, her får du min favoritt 🙂

Du trenger : ( gir 4 porsjoner)

  • 6 dl vann
  • 7 dl kremfløte
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 gulerot
  • 1 liten vårløk
  • 1/2 purre, litt mindre om den er veldig stor
  • 1 rød chilipepper
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 potet
  • 2 lakse fileter
  • 4-5 fiskeboller
  • en liten neve kokte scampi eller reker
  • 2 ss kokte/dampede blåskjell (kun kjøttet)
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts chiliflak
  • 1/2 ts sort pepper
  • Litt hakket fersk gressløk
  • Hakket fersk dill

Slik gjør du:

  • Skrell potet og gulerot, kutt i tynne strimler
  • Kutt vårløk, chilipepper, stangselleri og purre i tynne ringer/strimler
  • Hakk hvitløk i små biter
  • Kutt fisk og fiskeboller i mindre biter
  • I en gryte har du i vann og buljongterning, kok opp
  • tilsett potetstrimlene og la koke 3 minutter
  • tilsett guleroten og la koke 2 minutter
  • tilsett resten av grønnsakene
  • tilsett fløte og krydder
  • kok opp og la koke i 3-5 minutter
  • Tilsett fisken og la koke 2 minutter
  • tilsett resten av sjømaten + dill og gressløk
  • kok opp og la koke 1 minutt eller til fisken er ferdig
  • Smak til med mer som salt om det trengs
  • Server med spiralloffskiver eller annet godt brød

1

IMG_8024

Kjempegodt 🙂

#fiskesuppe #godt #godtno #sjømat

Legg inn en kommentar