Red velvet sveler med ostekrem og jordbær

Enkel, nydelig og mektig dessert. Red velvet sveler er kjempegodt og kan toppes med mye forskjellig godt. Her har jeg brukt ostekrem, jordbærsaus og jordbær og det smakte helt nydelig 🙂

1

2

IMG_7831

3

Red velvet sveler

Prep Tid 30 minutter
Cook Time 15 minutter
Total Time 45 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 1/2 porsjon Sveler se link til oppskrift nederst (halver oppskriften)
  • 1 god ss red velvet emulsjon kjøpes på hobby butikk eller traktøren Eventuelt kan du bruke rød mat farge. Blandes inn i kulturmelken.
  • Stek 3 sveler om gangen de skal være 3 forskjellige størrelser, når du bygger den skal det bli som en pyramide, stor, mindre, minst.

Jordbærsaus

  • 300 gram jordbær ferske eller frosne
  • 0,5-1 dl vann
  • 80 gram sukker
  • litt sitronsaft

Ostekrem

  • 200 gram Philadelphia ost romptemperert
  • 100 gram smør romtemperert
  • 1-2 dl kremfløte
  • 1 ts vanilje essens
  • 500 gram melis

Slik gjør du

Jordbærsaus

  1. Kok opp sukker og vann
  2. Tilsett bærene, kok opp og sett til side.
  3. La trekke i 10 minutter
  4. bruk en stavmikser å mos til du får en glatt fin saus.
  5. Ha i en bolle og sett til avkjøling.

Ostekrem

  1. Miks smør og ost godt i sammen i en kjøkkenmaskin, 2-3 minutter
  2. Tilsett halvparten av melisen og miks godt i 3-5 minutter til det blir fluffy
  3. tilsett fløte og vanilje essens og miks godt 1-2 minutter
  4. tilsett resten av meliset litt og litt til du får ønsket konsistens, bruk mer eller mindre etter behov
  5. Pisk godt 2- 3 minutter til du får en fin kremete konsistens.

Sette sammen

  1. Begynn med den største svelen i bunn
  2. legg et lag med jordbær, kutt sånn at du får to flate sider på jordbæret, la tuppen stikke over kanten.
  3. legg et lag med krem oppå jordbærene, legg på neste svele og gjenta.
  4. På toppen har du over jordbærsaus, pynt med jordbær, blåbær eventuelt ha over litt mapel sirup også

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.