Red velvet sveler med ostekrem og jordbær

Enkel, nydelig og mektig dessert. Red velvet sveler er kjempegodt og kan toppes med mye forskjellig godt. Her har jeg brukt ostekrem, jordbærsaus og jordbær og det smakte helt nydelig 🙂

1

2

IMG_7831

3

Red velvet sveler
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Du trenger
  1. 1/2 porsjon Sveler, se link til oppskrift nederst (halver oppskriften)
  2. 1 god ss red velvet emulsjon (kjøpes på hobby butikk eller traktøren ) Eventuelt kan du bruke rød mat farge. Blandes inn i kulturmelken.
  3. Stek 3 sveler om gangen, de skal være 3 forskjellige størrelser, når du bygger den skal det bli som en pyramide, stor, mindre, minst.
Jordbærsaus
  1. 300 gram jordbær, ferske eller frosne
  2. 0,5-1 dl vann
  3. 80 gram sukker
  4. litt sitronsaft
Ostekrem
  1. 200 gram Philadelphia ost, romptemperert
  2. 100 gram smør, romtemperert
  3. 1-2 dl kremfløte
  4. 1 ts vanilje essens
  5. 500 gram melis
Slik gjør du
Jordbærsaus
  1. Kok opp sukker og vann
  2. Tilsett bærene, kok opp og sett til side.
  3. La trekke i 10 minutter
  4. bruk en stavmikser å mos til du får en glatt fin saus.
  5. Ha i en bolle og sett til avkjøling.
Ostekrem
  1. Miks smør og ost godt i sammen i en kjøkkenmaskin, 2-3 minutter
  2. Tilsett halvparten av melisen og miks godt i 3-5 minutter til det blir fluffy
  3. tilsett fløte og vanilje essens og miks godt 1-2 minutter
  4. tilsett resten av meliset litt og litt til du får ønsket konsistens, bruk mer eller mindre etter behov
  5. Pisk godt 2- 3 minutter til du får en fin kremete konsistens.
Sette sammen
  1. Begynn med den største svelen i bunn
  2. legg et lag med jordbær, kutt sånn at du får to flate sider på jordbæret, la tuppen stikke over kanten.
  3. legg et lag med krem oppå jordbærene, legg på neste svele og gjenta.
  4. På toppen har du over jordbærsaus, pynt med jordbær, blåbær eventuelt ha over litt mapel sirup også
Adapted from Trykk her for oppskrift på sveler
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar