lunken Trakt kake med vaniljeis og sjokoladesaus

Denne desserten er en kjempegod blanding av varmt,kaldt, crunchy og søtt. Selve kaken kan du toppe med hva du vil, alt fra bær, frukt, krem,melis, iskrem. Hvis du dropper sukkeret i oppskriften og lager resten på samme måten så kan du toppe deigen med revet ost eller rømme, helt nydelig og veldig enkelt.  Men her får du den med Vaniljeis, sjokoladesaus og melisdryss.

Du trenger:

  • 1 egg
  • 5 dl melk
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vanilje essens
  • 1 ss sukker
  • 4 ss smeltet smør
  • nøytral frityrolje
  • en liten eller medium trakt

trakt

Topping:

  • Vanilje iskrem
  • Sjokoladesaus ( freia sin sjokoladesaus til is brukte jeg)
  • Melis dryss

Slik gjør du:

  1. Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.
  2. I en annen bolle blander du melk, vanilje essens og egg, pisk lett i sammen
  3. Ha det tørre i det våte, 2-3 ss om gangen, pisk godt så ikke det blir klumper. Gjenta til alt melet er tilsatt.
  4. Ha i smeltet smør i en tynn stråle mens du rører, bland godt.
  5. Varm frityroljen opp til 175 grader i en liten til medium gryte
  6. Når oljen er klar har du røren over i trakten, tett hullet i bunnen med en finger.
  7. Ha trakten over gryten, slipp fingeren fra hullet og dra røren over oljen i ring og frem og tilbake i vilkårlig mønster, til du får en 1-2 cm tykk ring med deig som henger sammen.
  8. La steke i 1-2 minutter til den er gylden brun under, bruk en gaffel til å løfte forsiktig i kanten for å se om den er stekt under.
  9. Når den er ferdig snu den og la steke 1-2 minutt på andre siden. Bruk en pølseklype og gaffel som hjelpemidler.
  10. Løft kaken ut av gryten med pølseklype eller gaffel, hold den over oljen og la den dryppe av seg 20 sekunder
  11. Legg kaken på et tørkepapir eller på en papptallerken, la hvile et par minutter før du legger den på rist.
  12. Serveres lunken eller varm med ønsket topping. (lunken hvis du bruker is)

1

2

Helt nydelig 🙂

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar