Bringebær sitron kvadrater

En deilig sitron og bringebær kake som er kjempe enkel å lage. Perfekt kake til kaffen, også veldig god med litt pisket krem eller vaniljeis til 🙂

Kakebunn:

  • 200 gram smør, mykt, romtemperert (ikke smeltet)
  • 200 gram sukker
  • 2 egg
  • ca 300 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss revet sitronskall

Bringebærfyll:

  • 200 gram philadelphia ost
  • 250 gram melis
  • 2 egg
  • 300 gram bringebær
  • saften av en sitron

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 165 grader
  2. Begynne med kakebunnen
  3. Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og miks på  høy hastighet i 2-3 minutter til det blir hvitt og litt luftig.
  4. Tilsett eggene og miks godt i 2-3 minutter
  5. Bland halvparten av melet med bakepulver og vaniljesukker, tilsett i smørblandingen litt og litt mens den går på lav hastighet
  6. Tilsett resten av melet litt og litt, deigen skal ikke være rennende men litt mer fyldig og deigete i konsistensen. Slik at du kan trykke den ned lett med fingrene i en form.
  7. Kle en firkantet form med bakepapir (Jeg har brukt 27*34 cm form)
  8. Ha i kakebunnen og trykk den flat med hendene eller bunnen av et glass

IMG_7142

IMG_7152

  1. Lag bringebær fyllet.
  2. Ha bringebærene i en foodprocesseor og miks til en purê.
  3. Sil bringebærpureen fri for steiner.
  4. Ha ost,melis og egg i en bakebolle og miks på høy hastighet 1-2 minutter.
  5. Tilsett bringebærpureen og saften fra en sitron og miks til det er godt blandet.
  6. Hell bringebærfyllet over kakebunnen
  7. Stekes på 165 grader i 40-45 minutter
  8. Avkjøl helt før du kutter den i kvadrater
  9. Ha over melis før servering
  10. Kraftige smaker av sitron og bringebær, kan serveres med is eller litt krem.

3

 

 

IMG_7162

4

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar