Bringebær sitron kvadrater

En deilig sitron og bringebær kake som er kjempe enkel å lage. Perfekt kake til kaffen, også veldig god med litt pisket krem eller vaniljeis til 🙂

IMG_7142

IMG_7152

3

IMG_7162

4

Bringebære og sitron kvadrater
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Du trenger
Kakebunn
  1. 200 gram smør, mykt, romtemperert (ikke smeltet)
  2. 200 gram sukker
  3. 2 egg
  4. ca 300 gram hvetemel
  5. 1 ts bakepulver
  6. 1 ts vaniljesukker
  7. 1 ss revet sitronskall
Bringebærfyll
  1. 200 gram philadelphia ost
  2. 250 gram melis
  3. 2 egg
  4. 300 gram bringebær
  5. saften av en sitron
Slik gjør du
  1. Forvarm stekeovnen til 165 grader
  2. Begynne med kakebunnen
  3. Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og miks på  høy hastighet i 2-3 minutter til det blir hvitt og litt luftig.
  4. Tilsett eggene og miks godt i 2-3 minutter
  5. Bland halvparten av melet med bakepulver og vaniljesukker, tilsett i smørblandingen litt og litt mens den går på lav hastighet
  6. Tilsett resten av melet litt og litt, deigen skal ikke være rennende men litt mer fyldig og deigete i konsistensen. Slik at du kan trykke den ned lett med fingrene i en form.
  7. Kle en firkantet form med bakepapir (Jeg har brukt 27*34 cm form)
  8. Ha i kakebunnen og trykk den flat med hendene eller bunnen av et glass
Bringebærfyll
  1. Ha bringebærene i en foodprocesseor og miks til en purê.
  2. Sil bringebærpureen fri for steiner.
  3. Ha ost,melis og egg i en bakebolle og miks på høy hastighet 1-2 minutter.
  4. Tilsett bringebærpureen og saften fra en sitron og miks til det er godt blandet.
  5. Hell bringebærfyllet over kakebunnen
  6. Stekes på 165 grader i 40-45 minutter
  7. Avkjøl helt før du kutter den i kvadrater
  8. Ha over melis før servering
  9. Kraftige smaker av sitron og bringebær, kan serveres med is eller litt krem.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar