Nanbrød bakt på bakestål

Jeg elsker rykende ferskt nanbrød. Når jeg er ute å spiser på Mother India så gleder jeg meg like mye til nanbrødet som til selve hovedretten.  Ikke bare smaker det godt til indiske retter og kyllingsupper du kan også tilsette mye forskjellig snadder på nanbrødet og spise det som en egen rett alene, ihvertfall hvis du elsker slik bakst like godt som meg 🙂  Nanbrødet skal sies blir jo aldri like godt hjemme som på restaurant siden de baker det i steinovn, bortsett fra at denne gangen så fikk endelig nanbrødet mitt den etterlengtede skorpen og nydelige smaken som man får ved å steke nanbrødet på denne måten.

Annonse

Jeg fikk nylig muligheten til å teste ut noe som heter bakestål/pizzastål fra Thechef.no. Jeg har alltid hatt lyst på en sånn bakestein fordi brød, pizza og den type bakst blir ekstra godt når det stekes på en slik måte. Forskjellen på bakestål og bakestein er at stålet klarer å lagre mye mer varme og det erstatter varmetapet 18 ganger raskere enn en stein. Noe som gir en jevnere og raskere steking og et bedre resultat. Og jeg kan love deg at det virkelig gir en helt særegen smak som stekeovnen ikke klarer å gi. Denne er i tillegg lett å rengjøre med sin glatte overflate.

Nanbrødene smakte helt fantastisk, 2-3 minutter på bakestål og de var helt perfekte under og på toppen, med bobler og hele pakken. Helt klart mye bedre enn når jeg steker de på vanlig måten på vanlig bakeplate. Deigen er kjempe lett å lage og stekingen er jo unnagjort på få minutter.

Følg gjerne TheChef på Facebook

Oppskrift på Nanbrød:

Du trenger: (gir 5 nanbrød, doble oppskrift om du vil ha flere)

  • 1,5 dl vann
  • 1 ss melk
  • 1 ss naturell yoghurt
  • 1 lite egg, lett pisket sammen
  • 220 gram hvetemel
  • 40 gram sammalt hvete finmalt
  • 1/2 ss tørr gjær
  • 1/2 ss sukker
  • 1 ts  salt
  • 2-3 ss smør og 2 hvitløksfedd til å smøre på nybakte nanbrød
  • Valgfri topping eks parmesanskinke, ost, pepperoni, skinke.
  • Hakket oregano til pynt

Slik gjør du:

Med Bakestål:

  • Sett bakestålet på en rist midt i ovnen og sett ovnen på maks varme. Min går til 290. La det stå i ovnen i minst 30 minutter og til ovnen har nådd maks temperaturen.
  • Pizzaspaden er et must for å få det av og på bakestålet. Husk mel under deigen og på spaden slik at den sklir lett av og over på bakestålet.
  • Følg med da det stekes fort

Deigen:

  • Bland gjær, melk, yoghurt og sukker i en liten bolle, rør i sammen og sett til side.
  • I en bolle blander du mel, salt og egg, bland godt i sammen med en gaffel.
  • Tilsett gjærblandingen og bland godt i 30 sekunder
  • tilsett vann litt og litt mens du blander, fortsett til deigen blir en ball og er litt klissete og ta på
  • Ha deigen over på et melete bord og kna lett i sammen mens du former den til en ball.
  • Ha deigen i en bolle med litt olje i bunnen og sett den til heving under et håndkle i 1-2 timer, den skal bli dobbel i størrelsen.
  • Ha deigen på bordet og del den i 5 like store deler, bruk så mye mel som trengs for at de ikke skal klistre seg til fingrene dine.
  • La de hvile i 10 minutter under et kjøkkenhåndkle
  • Rull ut hver del til en oval enten med kjevle eller du kan bruke hendene.
  • Ha over på et bakestål, eller bruk en varm tørr panne og stek dem 1-2 minutter på hver side, eventuelt i stekeovnen på 230 grader i 5 minutter.
  • Riv hvitløk i en bolle og ha over smeltet smør og litt salt, bland godt. Pensle over de nystekte nanbrødene.
  • Ha på ønsket topping, hvis ost kan du sette den inn 1 minutt til i ovnen så osten smelter skikkelig.
  • ha over litt hakket oregano og den er klar til servering

1

2

Konkurransen er avsluttet

Jeg fikk muligheten til å gi bort 1 pakke bestående av Bakestål og pizzaspade og det har jeg selvfølgelig takket ja til da jeg virkelig kan anbefale dette. Du som vinner kommer til å bli så fornøyd og du kan lage mange deilige pizzaer, nanbrød og andre godsaker fremover 🙂 Det kommer ihvertfall jeg til å gjøre, neste rett ut er pizza så klart 🙂

For å være med i trekningen må du svare på følgende spørsmål:

  1. Hvor er Thechef’s pizza og bakestål utviklet? (Svaret finner du på Thechef.no)

Skriv svaret i kommentarfeltet og du er med i trekningen 🙂 Vinneren trekkes 3 Juni 2016

69 Comments

  1. Thechef’s pizza – og bakestål er utviklet i Europa! Ønsker meg pizzastål og spade så veldig veldig mye, så krysser fingre (og alt som krysses kan?) For at jeg blir den heldige vinneren her!!!?

  2. Det er utviklet I Europa ? ååååå som jeg håper på å vinne. Jeg er også en super elsker av nanbrød og pizza som er stekt på bakestål eller steinovn. Bare tanken på og kunne lage noe slikt noe hjemme er jo Lykke! ! ????

  3. Pizza og bakestål er utviklet i Europa 🙂

    Må si tusen takk for «oppskriften» til å lage Mozarella ost. Det skal jeg prøve på, elsker den osten <3

    Ha en superfin sommer !

  4. Thechef’s pizza og bakestål er utviklet i Europa 🙂
    Kan bare krysse fingre og håpe 🙂
    Beste hilsen Bente

  5. De er utviklet i Europa.
    Krysser fingrene for at jeg vinner (noe jeg aldri gjør!) og ønsker deg og dine nydelig helg.

  6. den er utviklet i Europa 🙂 krysser fingrene alt jeg kan , dette står utrolig høyt på ønskelisten vår 🙂 mvh kjerstin

  7. Thechef’s pizza- og bakestål er utviklet i Europa 🙂

    Pizza er en av de få tingene jeg kan lage, så her vil jeg gjerne være med. Jeg ønsker meg veldig mye både pizzastål og pizzaspade, tror nok bonusbarnabarna ville blitt imponert hvis jeg stiller opp med slikt flott utstyr.

    God helg !

  8. Det er utviklet i Europa! Baker og steker mye på pizzastein, hadde vært moro å prøve på pizzastål! ???

  9. Pizza og bakestål er utviklet i Europa. De nanbrødene ser kjempe gode ut, denne oppskriften skal testes 🙂

  10. Udviklet i Europa ☺

    Vi elsker pizza ? selvfølgelig bager vi de selv i alle afskygninger. Og min datter på 6 år er ofte kok.

  11. I Europa.

    Jeg elsker å lage pizza hjemme. Har prøvd med pizza-stein. Syntes ikke det var noen suksess.

    Jeg hadde blitt superglad for en pizza og bakestål. Kanskje pizzalaging i heimen hadde blitt tatt til nye høyder?

    Uansett vil jeg takke for oppskriften på Nanbrødet. Det var kjempegodt!

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Italiensk pizza stekt på pizzastål – Knallgodt
  2. Masala Magic Curry chicken
  3. Karri Kyllinggryte – Knallgod – Spiselise

Legg inn en kommentar